_MG_3858.jpg
_MG_1021.jpg
Larf_zaterdag_055.jpg
syntax.jpg
_MG_3858.jpg

WEKELIJKSE ATELIERS


SCROLL DOWN

WEKELIJKSE ATELIERS


THEATER MET KINDEREN EN JONGEREN IN DE VRIJE TIJD

monique+.jpg

Larf! wil een plek zijn voor kinderen & jongeren en hen laten doorgroeien tot creatieve onderzoekers in een maakproces.

Op wekelijkse basis werken de kinderen & jongeren samen met ervaren theatermakers/docenten vanuit één specifiek thema.

Ze ontwarren het thema, verknippen en plakken het op een eigenzinnige manier. Hierbij staan spelplezier, goesting en samen creëren centraal.

lotte.jpg

INSCHRIJVEN VOOR ATELIERS:

VOOR LARVEN

VANAF 15 MEI

 

NIEUWE LARVEN

VANAF 1 JUNI

 

wekelijks ATELIER (LEEFTIJD 8-15)

De wekelijkse ateliers bestaan uit twee grote blokken. Een eerste blok van september-december dat eindigt in een rebels Larf!Lab en een tweede blok van januari-april dat de finish bereikt in het Festival Breek-’n-Been in de laatste week van april.

Elk jaar wordt er gewerkt rond een vooraf bepaald thema. In een atelier staan de kinderen en jongeren centraal en vertrekken we steeds vanuit hun ideeën, hun leefwereld onder de veilige vleugels van onze professionele makers.

CREATIE ATELIER (15+)

De 15+ groepen binnen de ateliers van Larf krijgen een grotere autonomie en meer vrijheid. De makers van deze groepen nemen een eerder coachende rol op zich. De jongeren nemen al iets meer de touwtjes zelf in handen.

Dit atelier duren drie uur.

Dinsdag 17u - 20u

Zaterdag 13u - 16u


OUD-LARVEN

Doorgaans verlaten jongeren uit de theaterateliers ons nest als ze 18 jaar zijn. Op vraag van een aantal enthousiaste larven wordt een bijkomend artistiek traject opgezet. Hierin kunnen de jongeren zelf de initiatieven nemen, hun eigen materiaal ontwikkelen en deze - onder professionele begeleiding - concretiseren. Belangrijk is dat ze zelf de touwtjes in handen nemen. Het initiatief zal komen van de jongeren zelf.

Atelier Soigné (12+)

In doel en ambitie verschilt atelier soigné niet van de andere theaterateliers, enkel dat we een bewustwording en focus op mantelzorg leggen. Een atelier voor jongeren die zelf mantelzorger zijn en jongeren die de definitie van het woord moesten gaan googlen.

Zorg dragen voor uw ma of uw pa. Het omgaan met die verpletterende verantwoordelijkheid

Maak jij de boodschappenlijstjes?

Wie zet de vuilzakken buiten?

Zijn de rollen nu helemaal omgedraaid? 

Onder begeleiding van Lotte Vaes

Donderdag 17u - 19u

OPEN ATELIER

Anderstaligen maken via ateliers verbonden aan hun school kennis met Larf!

Wij bieden, als vervolg, een open atelier aan op maat. In dit atelier heerst er de vrijheid om in en uit te stappen. We laten de jongeren kennismaken met verschillende theaterstijlen en makers.

Donderdag 17u - 19u

PRODUCTIE ATELIER

Binnen het Productie atelier krijgen de maker en de jongeren de kans een diepgaander onderzoek te voeren. Deze groep bestaat uitsluitend uit jongeren uit de theaterateliers van Larf!, omdat zij binnenshuis reeds een parcours hebben afgelegd en zowel de methodieken van het huis, als hun eigen (theater)competenties, kennen.

Waar de andere ateliers stoppen, loopt een productie-traject verder nà het Festival Breek-’n-Been en mondt het uiteindelijk uit in een voorstellingsweekend in november.


In november 2019 zal het productie atelier van Julie Cafmeyer en Renée Goethijn in première gaan, binnen de officiële openingsperiode van De Kazematten. Zij treden in de voetsporen van SPOILER ALERT.

In september 2019 start Fée Roels een dansproject met enkele larven. Traditioneel verwachten we de première in november 2020.

BNB_277.jpg

HET LijDEN VAN EEN LEUKER LEVEN (werktitel)

PRODUCTIE ATELIER onder leiding van Julie Cafmeyer en Renée Goethijn.

Het productie atelier mondt uit in een volwaardige voorstelling in november 2019, binnen de officiële openingsmaand van De Kazematten.

Doorheen hun liefdesperikelen, afwijzingen, ambities, verveling en dromen reflecteren deze jongeren op een toekomst. Ze luisteren naar de stemmen die hun wereld bepalen: Donald Trump, Kim Kardashian, spirituele goeroes en Anuna De Wever. Dankzij deze stemmen beseffen ze dat er meer in het leven is dan eindeloos op websites surfen als www.benikdepressief.be. Ze besluiten een manifest te schrijven en verzinnen acties voor het leiden van een leuker leven. 

CONTACT Theaterateliers:

fée roels (fee@larf.be)

_MG_1021.jpg

VAKANTIE ATELIERS


VAKANTIE ATELIERS


GRAND ATELIER Z☀️MER Vakantie

(19/08 - 23/08)

Voor jongeren vanaf 12 jaar. 

Elke dag van 10u- 15u.

Een theaterweek onder begeleiding van professionele theatermakers, waarbij de focus op spelplezier, onderzoek en zelfstandig creëren ligt. Waarin de jongeren uitgedaagd worden om met eigen ideeën aan de slag te gaan. 

Op vrijdag sluiten we af met een toonmoment.

_MG_3823.jpg

Prijs Petit Atelier: €100 

Prijs Grand Atelier: €120

Er kan betaald worden met UiTPAS


Petit Atelier herfstvakantie

(28/10 - 01/11)

Voor kinderen van 6 - 8 jaar.

Een week vol ontdekken, spelen, dansen, uitpluizen en uitvinden!

Elke dag van 13u30-16u30 (met voor- en na- opvang)

Op vrijdag sluiten we af met een toonmoment!

Petit Atelier

valt ook in de

KROKUSvakantie

Larf_zaterdag_055.jpg

Festival Breek-'n-Been


Festival Breek-'n-Been


Festival Breek-’n-Been 2019

Bekijk HIER een aantal foto’s

© Tom De Witte en Monique Leys

BRIEF AAN DE MENSHEID

 Jaren geleden schreven 15.000 wetenschappers een brief aan de mensheid, een waarschuwing. Depressief en teneergeslagen is dit het jaar waarin WIJ een brief gaan schrijven! Een ode aan het gat in de ozonlaag, een poging tot het brengen van goed nieuws, feesten met méer vrienden dankzij de overbevolking.

 
FACEBOOK_BANNER_1ste_Breek-'n-been (1).jpg
 

Festival Breek-'n-Been

2018

Nonde Dju Djurovic, je zet ons aan het denken!

Verhalen over niets of toch weinig, verveling, smartphonestress, gluren, piepen en spioneren, alleen zijn maar misschien toch liever samen en de heerlijke gedachte dat het leven toch wel zwaar is.

BANNER-Breek-'n-been2018.jpeg

Festival Breek-'n-Been

2017

Na het bestuderen van ontelbaar veel goden, halfgoden, nimfen en helden.
Na het eindeloos reproduceren van liefdes- en wraakverhalen.
Na een aantal absurde verklaringen voor het ontstaan van de wereld,
en nu we al bijna zelf beginnen te geloven in Goden,
deelden onze larven hun onderzoek met de  buitenwereld!

Houd onze facebookpagina in de gaten voor nog meer foto's!

syntax.jpg

OUD LARVEN


OUD LARVEN


Doorgaans verlaten jongeren uit de theaterateliers ons nest als ze 18 jaar zijn. Op vraag van een aantal enthousiaste larven wordt een bijkomend artistiek traject opgezet. Hierin kunnen de jongeren zelf initiatieven nemen, hun eigen materiaal ontwikkelen en deze - onder professionele begeleiding - concretiseren. Belangrijk is dat ze zelf de touwtjes in handen nemen. Het initiatief zal komen van de jongeren zelf.

Jullie worden de ondernemers! Jullie zijn verantwoordelijk voor o.a. het opstellen van een repetitieschema en een financieel plan. Jullie kiezen zelf een coach en stellen een eigen groep samen.

BEN JIJ EEN LARF OP LEEFTIJD_ GEBRUIK LARF!EN MAAK JE EIGEN VOORSTELLING (1).jpg

GEÏNTERESSEERD?

BEL 📲 09 365 09 43

MAIL 📩 Inge@larf.be


LARchieF


OUD LARVEN 2018

SYNTAX ERROR

poster+toneel+AF+definitief.jpg

"GENDER IS A CONSTRUCT, TEAR IT APART"

Onze Oud-Larven Joram De Cocker, Lena Vanneste, Runeke Lievens, Max Colonne en Lena Vandeveire kwamen... zagen... en dienden in!  Ze ontvingen 'Alles Kan', een projectsubsidie voor jongeren. 

Onder de naam Syntax Error maken zij een opvallende voorstelling die zal spelen op

4 februari in Breda

2 en 3 maart in Larf!

29 april op het Festival Breek-'n-Been

 
2+-+3+Maart.jpg

- Een theatervoorstelling die focust op het individu achter het uiterlijke vertoon. Want in hoeverre is de persoon die we onszelf toeschrijven écht? Wij hadden de indruk dat met alle extravagantie een onuitgesproken ongeluk samengaat waarvan de oorzaak vaak vergeten wordt. We willen een verhaal vertellen dat zich afspeelt aan de rand en vooral achter de façade. Een fictieve schets van een complete dystopie waarin iedereen uiteindelijk maar één ding wil: beminnen en bemind worden. -


Festival 39Graden

Op 2, 3 en 4 februari 2018 trekt Larf! met twee jongerenvoorstellingen naar Breda voor het Festival 39Graden, een weekend met voorstellingen van jong podiumtalent.

- Breaking News 2.0 - (zondag 4 februari - 17u)

Onder leiding van Renée Goethijn krijgen Vier Vlaamse en vier Nederlandse jongeren carte-blanche om in 48 uur tijd samen een voorstelling te creëren en te presenteren. Ze kennen elkaar niet en er wordt vertrokken vanuit een actuele berg kranten. Het gehele proces is tijdens het festival te volgen op schermen. 

597c2c4d-3e75-46db-af6d-c99bea9ddbed.jpg