Larf_257.jpg
atelier Lotte.jpg
Larf_147.jpg
atelier Renee 8-10.jpg
Larf_257.jpg

Larf!


VLAMMEND THEATER VOOR KINDEREN EN JONGEREN

SCROLL DOWN

Larf!


VLAMMEND THEATER VOOR KINDEREN EN JONGEREN

NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS

PETIT ATELIER KROKUSVAKANTIE

(04/03 - 08/03)

Voor kinderen van 6 - 8 jaar.

Elke dag van 13u30 - 16u30 (met telkens een uur voor- en na-opvang)

VOLZET

35F58D19-4674-4F72-82B4-892F5663ECCA.jpg

Ontwerp zonder titel (9).png

WINTER’S COMING...

VERWARMEN VAN DE DARMEN

met een Winter BBQ Op 21 DECEMBER.

De Ploeg maakt van Larf! een ruimte voor een kunstveiling, een filmavond, een concert, een rommelmarkt, een politiek café, DJ’s, een expositie, een theatervoorstelling, een installatie, een yogales, een dansspektakel,...

WIL JIJ OOK DEEL UITMAKEN VAN DE PLOEG? MAIL naar fee@larf.be

Monique Janssen en An Vandevelde maakten met drie scholen uit NIEUW GENT een huiveringwekkende trailer.

Méér op Ciné Privé 2019, het Kortfilmfestival van Cultuur Gent!


Tote bag KAZEMATTEN (2).png

KOOP EEN ZAK

EN STEUN DE KAZEMATTEN!

Stuur een mailtje naar info@dekazematten.be en we leggen er een opzij voor jou!


BEKIJK DE WEBSITE VAN DE KAZEMATTEN


LARF!

Larf! is een theaterhuis voor kinderen en jongeren in Gent en organiseert theatereducatieve activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar.

Larf! is een theaterhuis waar kinderen en jongeren centraal staan.  Larf! onderzoekt, bricoleert en hermonteert om samen met de jonge spelers te weten te komen wat theatermaken is.

THEATERATELIERS

_MG_4760.jpg

Larf! onderzoekt tijdens de theaterateliers samen met de kinderen en jongeren hoe een theatervoorstelling te maken. Dit gebeurt onder leiding van gediplomeerde theaterdocenten.

ONDERWIJS

_MG_5065.jpg

Larf! biedt introductie- en op maat gemaakte sessies aan voor zowel het lager, secundaire en hoger onderwijs aan. 

brede school

_MG_5246.jpg

Larf! is al enkele jaren actief in de wijk Nieuw Gent en werkt ook intensief samen met de scholen uit deze wijk.


Larf! wordt structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap (afdeling Jeugd), Stad Gent en provincie Oost-Vlaanderen:

provincie nieuw logo 2011.JPG
Vlaanderen_verbeelding_werkt_0.jpg
 

Volg ons op INSTAGRAM

download.jpg

 ONTVANG ONZE nieuwsbrief

Maandelijks verschijnt de Larf!-nieuwsbrief met daarin een overzicht van de ateliers, foto's en nog zoveel meer.

Schrijf je in en blijf zo op de hoogte van onze werking.

atelier Lotte.jpg

Theaterateliers


voor kinderen vanaf 6 jaar

Theaterateliers


voor kinderen vanaf 6 jaar

THEATER MET KINDEREN EN JONGEREN IN DE VRIJE TIJD


WAT DOEN WE?

In de theaterateliers onderzoeken we samen met kinderen en jongeren hoe we een theatervoorstelling maken. Hierin is niet alleen inhoud, beweging, emotie, tekst, personage en ruimte belangrijk, maar leren de kinderen en jongeren ook hoe ze tot een gezamenlijk toonmoment komen.

HOE DOEN WE DAT?

Ter inspiratie vertrekken we vanuit een thema en de interesses van de kinderen en jongeren. Thema's die reeds aan bod kwamen:  Utopia (2012-2013), Rita's Feest (2013-2014), Don Quichot (2014), Jacques Tati (2015), Brein (2016), Griekse Goden (2017) en Goran Djurovic (2018). Dit jaar trachten onze jongeren een antwoord te geven op de Brief aan de Mensheid.

PROFESSIONELE DOCENTEN

Onze medewerkers zijn gediplomeerde en ervaren dramadocenten. Ze scholen zich vaak bij en zijn actief als theatermaker, regisseur, acteur, muzikant en/of danser.

In de vorige seizoenen waren de docenten: Inge Goddijn, Monique Janssen, Renée Goethijn, Haider Al Timimi, Evelien Van Hamme, Julie Cafmeyer, Lotte Vaes, Joachim Gys, Nona Buhrs, Debbie Crommelinck, Fée Roels, Kasper Vandenberghe, Annelies De Nil, Michaël Vandewalle, Charlotte De Wulf, Reindert Vermeire, Silke Thorrez, De Conventie, Compagnie Barbarie & NTGent.

Larf_147.jpg

Onderwijs


Onderwijs


Uw klas een bruistablet! - Theaterworkshops op school, samen met Larf! (1).jpg

ZIJN JOUW LEERLINGEN OOK TOE AAN VLAMMEND THEATER?

Maak van jouw school een tijdelijke theaterwerkplaats! Haal een theatermaker in huis die het creatieve brein van uw leerlingen stimuleert en hen meteen aan het spelen zet. 

Larf! is ervan overtuigd dat door theater te spelen, kinderen hun vindingrijkheid verruimen en hun zin voor creativiteit aanscherpen.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel leerlingen kunnen deelnemen aan een sessie?

We werken met groepen van maximaal 25 leerlingen. Indien mogelijk, werkt een kleinere groep het vlotst.

Hoe lang duurt een sessie?

Een theatersessie duurt minimum 2u, maar er kan ook een traject van meerdere sessies worden opgezet; wekelijks, of gedurende een intensieve projectweek.

De duur van een traject kan besproken worden.

Waar vindt dit plaats?

Wij komen bij jullie op school of de school kan bij ons komen. Wij hebben een theaterzaal met licht en geluid wat uiteraard een meerwaarde is  voor een goede theaterervaring.

Als we op scholen werken is het belangrijk dat er een open ruimte wordt voorzien om in te werken, die een rustige akoestiek heeft en waar bij voorkeur internet en een geluidsinstallatie aanwezig zijn.

_MG_1060_.jpg

Wat kost het?

Eén sessie van 2u kost 130 EUR, excl. BTW en verplaatsingskosten.

Om een traject te bekostigen, kan er een dynamoproject ingediend worden bij CULTUURKUUR. Hiervoor kan er maximaal 2000,- euro worden toegekend. Dit staat voor zo’n 24 contacturen maar wij kunnen ook voor een intensief dompelbad van een dag of twee dagen aan de slag gaan. Wij hebben veel expertise met het indienen van zo’n dossier en helpen graag. Ervaring leert dat het schrijven van zo'n dossier - goed voorbereid - een goede middag in beslag neemt.

Volgende scholen ontvingen vorig jaar een dynamo-subsidie voor een project met Larf!: Einstein Atheneum Evergem, Burgerschool Roeselare, OKAN-school Toren van Babel, VISO Mariakerke, Lokeren Vlot, De Tandem in Brugge, De Bollekensschool,...

Rond welk thema wordt gewerkt?

Als je als klas of school reeds rond een thema werkt (of wil gaan werken) kan de sessie op maat worden gemaakt. We hebben ook al een aantal straffe thema’s uitgewerkt voor zowel sessies als langere trajecten. Voorbeelden van thema’s die al zijn gepasseerd: het lichaam, zintuigen, gsm,… Ook enkele wetenschap/theater-projecten rond het thema 'het heelal' en 'de diepzee'.

Onze werkwijze daagt leerlingen uit om rond dit thema zelf met ideeën en inhoud te komen vanuit werkvormen die wij aanbieden. Hier wordt dan verder op door gewerkt tijdens de sessie.

Waar kan ik terecht met mijn verdere vragen?

Monique Janssen helpt je graag verder, per mail (monique@larf.be) of telefonisch (09/365 0943)

 

_MG_1370.jpg
_MG_1533.jpg
_MG_4914.jpg

Vervoer gratis

Larf! is door CANON Cultuurcel erkend als ‘culturele bestemming’ wat wil zeggen dat de school met De Lijn gratis Larf! kan bereiken.
 

atelier Renee 8-10.jpg

Brede School


Brede School


BREDE SCHOOL

NIEUW GENT & SLUIZEKEN-TOLHUIS-HAM

Al enkele jaren is Larf! actief bezig in de wijk Sluizeken - Tolhuis - Ham & Nieuw Gent.

We werken intensief samen met de scholen uit deze wijk. Het is onze focus de buurt binnenste buiten te keren en de kinderen en jongeren onder te dompelen in een artistieke werking. Dit kan eindigen in een toonmoment voor de buren. soms houden we het binnenshuis.

 

HET HEELAL (PROJECT '17 - '18)

Waar we vorig jaar het diepste punt van de aarde onderzochten in de diepzee, zijn we nu nieuwsgierig naar het uiterst bovenste. O.l.v. Monique Janssen en Stef Heeren barsten we binnen dit project los van de aarde, en schieten we rechtstreeks de ruimte in.

"Verbeelding is belangrijker dan kennis, want kennis beperkt zich tot alles wat we kennen en begrijpen, terwijl verbeelding de hele wereld omvat. Zonder verbeelding geen creativiteit"

- EINSTEIN -


De diepzee (project '16 - '17) 

O.l.v. Monique Janssen en Joachim Gys

Vanuit een wetenschappelijke insteek gaan we gedurende één week met muziek en theater op avontuur. Met drie scholen in Nieuw-Gent duiken we naar de diepzee. Een fascinerende wereld. Een plek waar nog maar heel weinig mensen zijn geweest, waar de zon nooit schijnt en waar wonderlijke en soms ook angstaanjagende wezens wonen. 

 


Voor schooljaar 18-19 werken we een nieuw wetenschap/theaterthema uit, nl.

ROBO-SAPIENS

De mens en technologie versmelten steeds verder, creëert de homo sapiens zijn eigen opvolger? Moeten we bang zijn of de technologie omarmen? Wat als computers slimmer worden dan de mens ... Kun je verliefd worden op een machine? Samen reizen we in onze fantasie en bouwen we een toekomst op scene.