Sluit Menu
Aankondigingen

Prelude in de sneeuw

In oktober spelen kersverse spelers Ferre Vuye en Stan Martens hun masterproef 'Prelude in de sneeuw' in De Kazematten. Dit toneelstuk is een duik in de geschiedenis die veel vertelt over het heden, maar bovenal een ode aan het woord. Kom kijken en laat je meeslepen door het levensverhaal van Herschel Grynszpan.

‘Prelude in de sneeuw’ zoekt naar verhalen in de kieren van de geschiedenis. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Herschel Grynszpan, een jood van Poolse afkomst die op 7 november 1938 een aanslag pleegde in de Duitse ambassade in Parijs. De NSDAP greep deze gebeurtenis aan als aanleiding voor de Kristallnacht van 9 op 10 november 1938.

Op 7 november 1938 dringt Herschel Grynszpan de Duitse ambassade in Parijs binnen. In een pak met stijlvolle krijtlijnen. Bereid om te sterven. 

Over de aaneenschakeling van keuzes en toevalligheden die de geschiedenis definiëren, over een tijd in zwart-wit, over een zeventienjarige op zoek naar de uitgang. Uit het licht. In de sneeuw. Verstild.

In juni 2021 kwam 'Prelude in de sneeuw' voor het eerst op de planken bij het Graduation Festival van KASK DRAMA. Doorheen hun master kregen Ferre en Stan coaching van schrijver en performer Rebekka De Wit & theaterspeler en -schrijver Willem de Wolf.

Voor iedereen

donderdag 5 oktober om 20u
8 euro per persoon
vanaf 15 jaar

Bestel tickets via onze site.

IK KOM KIJKEN

Voor scholen | GEANNULEERD

vrijdag 6 oktober om 10u en om 14u
5 euro per leerling
derde graad secundair

Mail naar scholen@larf.be om plaatsen te boeken voor je leerlingen.

MIJN KLAS KOMTDit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief