Sluit Menu

Nieuw Gent

De Plantrekkerij

De Plantrekkerij is voor en van ondernemende jongeren uit Nieuw Gent die het voortouw willen nemen voor hun generatiegenoten. Ze spreken af om idee├źn uit te wisselen rond zelfgekozen en maatschappelijk relevante thema's. Samen maken ze plannen om die te realiseren.

De jongeren beheren mee een budget waarmee ze acties kunnen ondernemen die de buurt ten goede komen. Het zijn kartrekkers, touwtrekkers, plantrekkers... met een open houding en goesting om mee na te denken over de toekomst van Nieuw-Gent. Zo organiseerden ze in 2019 een fluo voetbaltornooi in de schemering om aan te kaarten dat de verlichting 's avonds minimaal is. Als tegenprestatie - voor eventueel lawaaihinder op een later uur - voetbalden de jongeren in volledige stilte. Straf!

Momenteel wordt aan een documentaire over de buurt gewerkt en stampen verschillende jongeren een kleine business uit de grond en investeren zo mee in de buurt! 

Ben je tussen 15 en 24 en woon je in Nieuw Gent? Start je mini-onderneming!

Contact: sofiane@larf.be of klaas@larf.be
Uitvalsbasis: Jeugdhuis Nieuw-Gent, of op en rond de pleintjes

instagram@deplantrekkerij

 

Theaterproject Nieuw Gent

Sinds 2010 gaat Larf! aan de slag met kinderen en jongeren uit de wijk Nieuw Gent. We werken er intensief samen met de scholen uit de buurt en Brede School. Via trajecten op maat keren we met de kinderen en jongeren de buurt binnenstebuiten en dompelen hen onder in hun fantasie. Stad Gent investeert enorm in deze wijk en Larf! wil hier mee de kar trekken.

Zo was er in de zomer van 2019 een creatief-archeologisch onderzoek op het Rerum Novarumplein en een week vol circus, theater en muziek dat uitmondde in een Kleurrijk Kunstenfestival. Hiervoor werkte Larf! samen met oa. Mais Quelle Chanson, Campus Atelier en de Circusplaneet.

Contact: joachim@larf.be

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze voorstellingen en ateliers.

Aanmelden nieuwsbrief