Sluit Menu

Nieuw Gent

Theaterproject Nieuw Gent

Sinds 2010 gaat Larf! aan de slag met kinderen en jongeren uit de wijk Nieuw Gent. We werken er intensief samen met de scholen uit de buurt en Brede School. Via trajecten op maat keren we met de kinderen en jongeren de buurt binnenstebuiten en dompelen hen onder in hun fantasie. Stad Gent investeert enorm in deze wijk en Larf! wil hier mee de kar trekken.

Zo was er deze zomer een creatief-archeologisch onderzoek op het Rerum Novarumplein en een week vol circus, theater en muziek dat uitmondde in een Kleurrijk Kunstenfestival. Hiervoor werkte Larf! samen met oa. Mais Quelle Chanson, Campus Atelier en de Circusplaneet.

Contact: an@larf.be

 

De Plantrekkerij

De Plantrekkerij is een beweging van ondernemende jongeren uit Nieuw Gent die het voortouw willen nemen voor hun generatiegenoten. Ze spreken maandelijks af om idee├źn uit te wisselen rond zelfgekozen en maatschappelijk relevante thema's. Samen maken ze plannen om die te realiseren.

De jongeren krijgen een budget waarmee ze zelf acties kunnen ondernemen die hun buurt ten goede komt. De Plantrekkerij is voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het zijn kartrekkers, touwtrekkers, plantrekkers... met een open houding en goesting om mee na te denken over de toekomst van Nieuw-Gent. 
Zo organiseerden ze deze zomer een fluo voetbaltornooi in de schemering om aan te kaarten dat de verlichting 's avonds minimaal is. Als tegenprestatie - voor eventueel lawaaihinder op een later uur - voetbalden de jongeren in volledige stilte. Straf!

Contact: an@larf.be
Uitvalsbasis: Jeugdhuis Nieuw-Gent

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze voorstellingen en ateliers.

Aanmelden nieuwsbrief