Larf_257.jpg
_MG_3436.jpg
Larf_147.jpg
atelier Renee 8-10.jpg
8.jpg
_MG_1100.jpg
Zondag Extra_018.jpg
Larf_257.jpg

Larf!


VLAMMEND THEATER VOOR KINDEREN EN JONGEREN

SCROLL DOWN

Larf!


VLAMMEND THEATER VOOR KINDEREN EN JONGEREN

LARF!

Larf! is een theaterhuis voor kinderen en jongeren in Gent en organiseert theatereducatieve activiteiten voor kinderen vanaf 6 jaar.

Larf! is een theaterhuis waar kinderen en jongeren centraal staan.  Larf! onderzoekt, bricoleert en hermonteert om samen met de jonge spelers te weten te komen wat theatermaken is.


Larf! is verhuisd naar De Kazematten!

In NOVEMBER 2019 nodigen Larf! en 4Hoog iedereen
met grote fierheid uit voor de feestelijke openingsmaand.
Een hele maand lang voorstellingen, evenementen en rondleidingen in het nieuwe gebouw.

Door de verhuis zijn wij voorlopig enkel via mail bereikbaar!

BNB_089.jpg

Larf! onderzoekt tijdens de theaterateliers samen met de kinderen en jongeren hoe een theatervoorstelling te maken. Dit gebeurt onder leiding van gediplomeerde theaterdocenten. Voor kinderen en jongeren tussen 6 en 20 jaar.

BNB_329.jpg

Larf! biedt op maat gemaakte sessies en theatereducatieve trajecten aan voor zowel lager, secundair als hoger onderwijs. Haal een theatermaker in huis of kom met de klas naar Larf! 

Wolf+skyline+logo.jpg

Larf! is al enkele jaren actief in de wijk Nieuw Gent en werkt ook intensief samen met de scholen uit deze wijk. Larf! lanceert 'De Plantrekkerij' in Nieuw Gent, een werkplek voor jongeren tussen 12 en 18 jaar.


Larf! wordt structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap (afdeling Jeugd), Stad Gent en provincie Oost-Vlaanderen:

provincie nieuw logo 2011.JPG
Vlaanderen_verbeelding_werkt_0.jpg

Volg ons op INSTAGRAM

download.jpg

 ONTVANG ONZE nieuwsbrief

Maandelijks verschijnt de Larf!-nieuwsbrief met daarin een overzicht van de ateliers, foto's en nog zoveel meer.

Schrijf je in en blijf zo op de hoogte van onze werking.


NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS NIEUWS


spoil.jpg

SPOILER ALERT

oktober

18/10

20:15 GC ‘T GROENENDAL MERELBEKE TICKETS

november

15/11

20:00 DE STUDIO, ANTWERPEN TICKETS

22/11

20:00 CC NOVA, WETTEREN TICKETS


_MG_3436.jpg

Missie en Visie


Missie en Visie


 

MISSIE EN VISIE

Larf! is een cultuureducatieve organisatie waar het kind en de jongere centraal staan, ongeacht hun achtergrond. Larf! zet theater als taal en medium in opdat de kinderen en jongeren zich kunnen ontplooien in een sociaal rechtvaardige wereld, gewapend met creativiteit en kritisch bewustzijn en waar het experiment voorop staat binnen een veilige omgeving. 

 

Larf! is een broedplaats waar kinderen en jongeren hun eigen creativiteit en een eigen artistieke taal ontdekken. Zij worden daarin gestimuleerd door professionele jonge makers. Larf bouwt een brug tussen cultuur en welzijn. 

Larf! zet het kind centraal en koestert de authenticiteit en eerlijkheid van het kind/jongere binnen een veilige omgeving. 


Larf! streeft naar diversiteit en inclusie binnen de groepen kinderen waarmee we werken. De ateliers zijn een mini-samenleving waarin kinderen kunnen experimenteren met samen-leven.  

Larf! ervaart diversiteit als een rijkdom zowel voor onze samenleving als voor het theater. Door die diversiteit nog meer te gaan opzoeken en actief in huis te halen, ontstaat de kans om  een ander soort theater te maken en andere verhalen vertellen.

 

Zondag Extra_065.jpg
Larf_147.jpg

Onderwijs


Onderwijs


Uw klas een bruistablet! - Theaterworkshops op school, samen met Larf! (1).jpg

ZIJN JOUW LEERLINGEN OOK TOE AAN VLAMMEND THEATER?

Maak van jouw school een tijdelijke theaterwerkplaats! Haal een theatermaker in huis die het creatieve brein van uw leerlingen stimuleert en hen meteen aan het spelen zet. 

Larf! is ervan overtuigd dat door theater te spelen, kinderen hun vindingrijkheid verruimen en hun zin voor creativiteit aanscherpen.

 

Veelgestelde vragen

Hoeveel leerlingen kunnen deelnemen aan een sessie?

We werken met groepen van maximaal 25 leerlingen. Indien mogelijk, werkt een kleinere groep het vlotst.

Hoe lang duurt een sessie?

Een theatersessie duurt minimum 2u, maar er kan ook een traject van meerdere sessies worden opgezet; wekelijks, of gedurende een intensieve projectweek.

De duur van een traject kan besproken worden.

Waar vindt dit plaats?

Wij komen bij jullie op school of de school kan bij ons komen. Wij hebben een theaterzaal met licht en geluid wat uiteraard een meerwaarde is  voor een goede theaterervaring.

Als we op scholen werken is het belangrijk dat er een open ruimte wordt voorzien om in te werken, die een rustige akoestiek heeft en waar bij voorkeur internet en een geluidsinstallatie aanwezig zijn.

_MG_1060_.jpg

Wat kost het?

Eén sessie van 2u kost 130 EUR, excl. BTW en verplaatsingskosten.

Om een traject te bekostigen, kan er een dynamoproject ingediend worden bij CULTUURKUUR. Hiervoor kan er maximaal 2000,- euro worden toegekend. Wij kunnen wekelijks aan de slag gaan of een intensief theaterbad van een dag of twee, drie dagen aanbieden. Wij hebben veel expertise met het indienen van zo’n dossier en helpen graag. Ervaring leert dat het schrijven van zo'n dossier - goed voorbereid - een dag in beslag neemt.

Een dynamodossier moet in ieder geval zo’n drie maanden voor de start van het project ingediend worden.

Volgende scholen ontvingen vorig jaren een dynamo-subsidie voor een project met Larf!: Einstein Atheneum Evergem, Stedelijk Lyceum Durlet, Burgerschool Roeselare, VISO Mariakerke, Lokeren Vlot, De Tandem in Brugge, De Bollekensschool...

Vervoer gratis

Larf! is door CANON Cultuurcel erkend als ‘culturele bestemming’ wat wil zeggen dat de school met De Lijn gratis Larf! kan bereiken.
 

Rond welk thema wordt gewerkt?

Als je als klas of school reeds rond een thema werkt (of wil gaan werken) kan de sessie op maat worden gemaakt. We hebben ook al een aantal straffe thema’s uitgewerkt voor zowel sessies als langere trajecten. Voorbeelden van thema’s die al zijn gepasseerd: het lichaam, zintuigen, gsm,… Ook enkele wetenschap/theater-projecten rond het thema 'het heelal' en 'de diepzee'.

Onze werkwijze daagt leerlingen uit om rond dit thema zelf met ideeën en inhoud te komen vanuit werkvormen die wij aanbieden. Hier wordt dan verder op door gewerkt tijdens de sessie.

Waar kan ik terecht met mijn verdere vragen?

Tom de Bleye helpt je graag verder, per mail (tom@larf.be) of telefonisch (09/365 0943)

BNB_329.jpg
BNB_410.jpg
BNB_089.jpg
BNB_202.jpg

atelier Renee 8-10.jpg

Nieuw Gent


Nieuw Gent


Wolf+skyline+logo.jpg

'De Plantrekkerij' in Nieuw Gent

Definitie plantrekker 'Iemand die zich op een of andere wijze steeds uit de slag weet te trekken' 'Iemand die plannen kan bedenken en tot uitvoer kan brengen' 'Iemand die het voortouw neemt voor zijn generatiegenoten in zijn buurt, wijk of stad.' 

‘De Plantrekkerij’ is een diverse verzameling van ondernemende jongeren uit Nieuw-Gent die regelmatig samenkomt om ideeën uit te wisselen rond zelfgekozen, maatschappelijk relevante thema's om van daaruit plannen te maken en die te realiseren.

Het is een werkplek voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Het zijn plantrekkers, voortrekkers, touwtrekkers,... met een open houding en de goesting om mee na te denken over de toekomst van Nieuw-Gent. De jongeren krijgen een budget waarmee ze zelf acties kunnen ondernemen die hun buurt ten goede komen.


BREDE SCHOOL

NIEUW GENT & SLUIZEKEN-TOLHUIS-HAM

Al enkele jaren is Larf! actief bezig in de wijk Sluizeken - Tolhuis - Ham & Nieuw Gent.

We werken intensief samen met de scholen uit deze wijk. Het is onze focus de buurt binnenste buiten te keren en de kinderen en jongeren onder te dompelen in een artistieke werking. Dit kan eindigen in een toonmoment voor de buren. soms houden we het binnenshuis.

 

HET HEELAL (PROJECT '17 - '18)

Waar we vorig jaar het diepste punt van de aarde onderzochten in de diepzee, zijn we nu nieuwsgierig naar het uiterst bovenste. O.l.v. Monique Janssen en Stef Heeren barsten we binnen dit project los van de aarde, en schieten we rechtstreeks de ruimte in.

"Verbeelding is belangrijker dan kennis, want kennis beperkt zich tot alles wat we kennen en begrijpen, terwijl verbeelding de hele wereld omvat. Zonder verbeelding geen creativiteit"

- EINSTEIN -


De diepzee (project '16 - '17) 

O.l.v. Monique Janssen en Joachim Gys

Vanuit een wetenschappelijke insteek gaan we gedurende één week met muziek en theater op avontuur. Met drie scholen in Nieuw-Gent duiken we naar de diepzee. Een fascinerende wereld. Een plek waar nog maar heel weinig mensen zijn geweest, waar de zon nooit schijnt en waar wonderlijke en soms ook angstaanjagende wezens wonen. 

 


8.jpg

Theaterzaal


Theaterzaal


THEATERZAAL

Larf! beschikt over een uitgeruste theaterzaal. Deze is op aanvraag beschikbaar voor repetities en presentaties voor:

  • Jonge theatermakers/performers/podiumkunstenaars.

  • Alle theatergezelschappen van kinder- en jeugdvoorstellingen (doelpubliek van 0 tot 16 jaar).

  • Amateurgezelschappen met jongeren.

Eenmaal per jaar en dit in de periode van mei tot en met juli, stelt Larf! haar theaterzaal gratis ter beschikking voor jonge theatermakers die hun stuk willen repeteren en presenteren (bv. afstudeerdprojecten).

Heb je een voorstel? Mail het naar liesbet@larf.be

_MG_1100.jpg

Raad van Bestuur


Raad van Bestuur


Algemene Vergadering

Katrien De Bruycker

Kaat Peeters

Veerle De Waele

Dirk Crommelinck

Haider Al Timimi

An Van den Bergh (Demos vzw)

Els De Smet

Nathalie Decoene (Greentrack Gent en Korte Keten Meetjesland)

Nancy Vansieleghem (LUCA School of Arts Gent)

Carmen Van Praet (Jeugddienst Globelink)

Raad van Bestuur

Katrien De Bruycker

Kaat Peeters

An Van den Bergh

Dirk Crommelinck

Haider Al Timimi

Annelies De Nil

Zondag Extra_018.jpg

Privacy Beleid Larf!


Privacy Beleid Larf!


In het kader van de nieuwe wetgeving rond privacy (GDPR of AVG) die van kracht ging op 25 mei,

is het belangrijk dat u steeds aangeeft of wij u mails kunnen sturen, u gegevens in ons bezit mogen hebben, foto’s van u of uw kind op sociale media mogen publiceren,...

 

Wij respecteren jullie privacy!

U kan steeds onze Privacyverklaring opvragen!


Huishoudelijk reglement:

 1.  De deelnemers zijn verzekerd tijdens de activiteit en op weg van en naar de activiteit.

2.   Deelnemers tot 12 jaar krijgen een attest voor belastingsvermindering.

3.   Bij inschrijving geef je Larf! toestemming om beeldmateriaal te maken en te verspreiden op Facebook, Instagram, larf!-website,.... indien u hier niet akkoord mee gaat, mail naar fee@larf.be.

4.  JOUW INSCHRIJVING IS PAS DEFINITIEF NA BETALING: indien de inschrijving niet betaald is binnen de veertien dagen, vervalt deze automatisch.

Er is altijd mogelijkheid tot betaling met UitPAS. Ook gespreide betaling is bespreekbaar, hiervoor neem je contact op met liesbet@larf.be.


5. Annuleringsvoorwaarden / terugbetalingen: Er worden geen terugbetalingen gedaan voor annulaties minder dan een maand voor aanvang van de activiteit.

Voor annulaties die gebeuren eerder dan 1 maand voor aanvang van de activiteit wordt het inschrijvingsgeld wel nog terugbetaald, mits afhouding van 25 EUR administratiekosten.  

6.   Uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons; worden niet gedeeld met onbevoegden en worden enkel gebruikt voor communicatie omtrent de ateliers, het festival of de nieuwsbrief. Plus, u hebt steeds het recht uw toestemming hiervoor in te trekken.

7.     Er wordt respect getoond tegenover medespelers, docenten en de medewerkers van Larf!

8.   Larf! is niet verantwoordelijk voor het materiaal van de deelnemers.