Sluit Menu
Aankondigingen

Alice in Denderland

Atheneum Aalst biedt hun leerlingen al jaren culturele keuzevakken in het eerste en tweede jaar, maar dit schooljaar willen ze cultuur ook in de hogere jaren inbouwen. Het DynamoPROJECT dat ze opzetten met LARF! geeft leerlingen de kans om hun talenten te ontdekken, dieper op culturele inhoud in te gaan en samen een totaalspektakel op poten te zetten.

Leerlingen uit het vierde jaar krijgen de keuze uit verschillende vakoverschrijdende modules, namelijk decor, zang, kostuum, toneel en organisatie. Elke module gaat in op andere talenten en interesses van de leerling en geeft hen het zelfvertrouwen om deze ook in andere situaties te gebruiken. Samen creĆ«ren de leerlingen uit al deze modules een theatervoorstelling als eindproject.

Binnen de module toneel koos Atheneum Aalst voor een samenwerking met LARF! en vroeg daarvoor een dynamoPROJECT aan. Samen met professionele theatermaker Tom de Bleye gaan 15 leerlingen aan de slag met Alice in Wonderland: ze filosoferen over hun identiteit en plek in de wereld, het verschil tussen droom en realiteit en hoe je jezelf kan verliezen. Ze durven zichzelf doorheen de sessies ook steeds meer te tonen aan elkaar. Het project geeft hun leerkrachten bovendien ervaring met theater maken, die ze in volgende schooljaren kunnen inzetten. Het resultaat? Lost in Alice, een moderne versie van een wonderlijk sprookje.

- Wie ben jij? 
Ik ben jou.
-Waarom lijk jij op mij?
Herken je me niet?
-Waarom zijn jullie hier?
We zijn hier samen
-Ik begrijp het niet.
Doe niet zo raar.

Wil jouw school ook een dynamoPROJECT indienen? Meer info vind je hier. Of mail naar tom@larf.be om samen een theatertraject op poten te zetten.Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief