Sluit Menu
Aankondigingen

Dit is geen appel op het Reiefestival

Deze zomer maakte LARF! deel uit van het eerste kunstenfestival op en rond de reien van Brugge: het Reiefestival. Woordkunstenares Marieke De Maré en videokunstenares Ilke De Vries onderzochten met leerlingen van Hotel– en Toerismeschool Spermalie de appel als symbool voor geloof.

"Waar geloof je nog in?"

Dit was een van de vragen die Ilke en Marieke op de leerlingen afvuurden. De uiteenlopende antwoorden brachten een boeiend gesprek op gang. Marieke schreef de gedachtenkronkels neer in een pakkende tekst, die als soundtrack bij de hypnotiserende beelden van Ilke liepen.

Ilke en de leerlingen experimenteerden met appels: is een appel nog een appel als je die met steentjes bedekt? Of als je er zwarte vloeistof over uitgiet? En wat als je de appel doet ontploffen? Het resultaat is een meeslepende video die een tipje van de sluier licht over hoe jongeren vandaag in de wereld staan: 'Dit is geen appel'.

Meer info

Dit is geen appel

makers Ilke De Vries en Marieke De Maré
in samenwerking met Hotel- en Toerismeschool Spermalie
productie LARF!
co-productie Reiefestival


Reiefestival 18 tot 20 augustus 2023

(c) Cato Crevits voor Brugge Plus

Deze foto's zijn niet voor commercieel gebruik. Als je ze online wilt gebruiken omdat je er bijvoorbeeld zelf op staat, vermeld dan zeker dit: "Foto's van Cato Crevits voor Brugge Plus".Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief