Sluit Menu
Aankondigingen

Geel veel nieuws

Volgend schooljaar brengen we het theatertraject Breaking News in elke klas van het zevende jaar van het Sint-Jozefinstituut in Geel. En dat allemaal dankzij een vruchtbare samenwerking met CC De Werft.

Met ons theatertraject Breaking News ontdekken leerlingen uit de derde graad secundair hoe ze (on)betrouwbaar nieuws herkennen. Aansluitend creëren ze ook vanuit feiten en bronmateriaal zelf een journaal - dat mogelijks een loopje met de waarheid neemt. De hele klas wordt een dag lang omgetoverd tot nieuwsredactie.

In januari 2022 boekte het Sint-Jozefinstituut Breaking News voor één klas uit het zevende jaar. De leerlingen en leerkracht waren zo enthousiast, dat de school het hier niet wilde bij laten. Helaas was er niet genoeg budget om elke klas uit het zevende jaar een journaal ineen te laten steken. Gelukkig konden we plannen smeden met CC De Werft.

Door de klassen in het cultureel centrum te laten werken, kunnen zij Breaking News opnemen in hun programmering voor volgend schooljaar. Zo draagt de school de helft van de kosten en het cultureel centrum de andere helft. Een slimme samenwerking die de jongeren ten goede komt: dat zien we graag. Dus nu kan jij in oktober ook Breaking News boeken bij CC De Werft voor jouw klas! Bekijk snel het aanbod:

BREAKING NEWS BIJ CC DE WERFT Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief