Sluit Menu
Aankondigingen

Groot Debat 2024

In aanloop naar de verkiezingen in 2024 organiseren we met de Jeugddienst Stad Gent, KOPERGIETERY, de Jeugdraad Gent en Kunstencentrum VIERNULVIER samen een grootschalig project binnen Ghent European Youth Capital 2024 om jongeren warm te maken om naar de stembus te trekken: Groot Debat 2024.

Intussen hebben al 33 klassen van 25 scholen uit de derde graad secundair onderwijs zich ingeschreven om met elkaar én met beleidsmakers te debatteren. Waarover? Ze kiezen uit zes mogelijke thema's: klimaat, geld, goed in je vel, stad van de toekomst, democratie en samen leven.

Doorheen het schooljaar trekken we met inhoudelijke experts en kunstenaars naar scholen om de leerlingen met elkaar in gesprek te laten gaan en hun indrukken om te zetten in kunst. Op 25 april 2024 brengen we alle 750 jongeren uit de klassentrajecten samen. In tafeldebatten bespreken ze stellingen en werken ze voorstellen uit. Daarna presenteren we die bevindingen aan de beleidsmakers in een groot slotdebat.

We kunnen haast niet wachten om erin te vliegen. Helaas moeten we na de examens eerst de zomervakantie in. Dat het maar gauw 1 september wordt!

NIEUWSGIERIG?

Foto van Michiel Devijver (c)Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief