Sluit Menu
Aankondigingen

Het Reiefestival in Brugge

Een gloednieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten? Dat klinkt LARF! als muziek in de oren. Ilke De Vries, videokunstenaar, en Marieke De Maré, schrijver en theatermaker, creëren samen met leerlingen van de Hotel- en Toerismeschool Spermalie een origineel kunstwerk dat deze zomer tentoongesteld wordt.

Het Reiefestival vindt plaats van vrijdag 18 tot zondag 20 augustus 2023 op verschillende openluchtlocaties op en rond de reien en focust op nieuwe creaties. LARF! reageerde op een open oproep, gericht aan professionele kunstenaars en makers, om deel te nemen aan het festival. Zo kregen we van de organisatie de kans om samen met jongeren uit Brugge kunst te creëren.

In 2023 werken alle deelnemende kunstenaars rond het thema ‘Geloof’. Geloof gaat breder dan de verschillende wereldreligies, zo heeft iedereen ook zijn eigen persoonlijke vormen van geloof en overtuiging. Daarom vertrekken Ilke en Marieke vanuit de leefwereld van de leerlingen zelf om artistiek onderzoek te doen. Ze gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: waar geloven wij nog in vandaag?

Naar het ReiefestivalDit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief