Sluit Menu
Aankondigingen

Jongeren laten van zich horen

Waar liggen jongeren wakker van? Wat zien ze graag anders? En hoe gaan ze daarover in gesprek met beleidsmakers? 2024 is een groot verkiezingsjaar: zowel in de lente als in de herfst trekken heel wat tieners voor het eerst naar de stembus. Bovendien is Gent dan European Youth Capital: de ideale gelegenheid om Gentse jongeren voor te bereiden op hun eerste keer stemmen.

Samen met KOPERGIETERY, Jeugddienst Gent, Kunstencentrum VIERNULVIER & Jeugdraad Gent geven we 1000 jongeren een stem om hun vragen en ideeën met beleidsmakers te delen. We trekken eerst naar Gentse scholen en gaan in klastrajecten op maat inhoudelijk en eigenzinnig aan de slag rond thema’s die jongeren belangrijk vinden. 

Op het slotevenement op donderdag 25 april 2024 gaan alle jongeren met elkaar in gesprek in de Gentse binnenstad. Na die boeiende discussies komt alles samen in een Groot Debat met politieke kopstukken, gemodereerd door jongeren.

Op woensdag 1 februari 2023 organiseren we een eerste kennismaking met belangrijke informatie voor alle Gentse scholen. Wil jouw school meedoen? Mail grootdebat2024@gmail.com voor meer informatie.Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief