Sluit Menu
Aankondigingen

Knal_Filmfestival: het programma!

Het is bijna zover! Op donderdag 24 maart is er Knal_Filmfestival in De Kazematten. Kom in een bruisende context kijken naar het werk van jonge filmmakers.

Een jury van Larf!-jongeren zoomde de voorbije weken onder begeleiding van Hannah Bailliu en Alexander Rappe in op wat film vandaag kan zijn. Inzendingen via een open call in Vlaanderen en Brussel zijn het ideale praktijkvoorbeeld. Deze jongerenjury maakte uiteindelijk een spannende selectie voor het festival. Ontdek ze hieronder!

Reserveer je plaats

Knal_Filmfestival is gratis en start om 19u30 in De Kazematten. Je reserveert best je plaats.

 

PROGRAMMA KNAL_FILMFESTIVAL

 

De geselecteerde films staan in willekeurige volgorde. We voorzien Knal_Filmfestival als een avondvullend programma - met pauze - in aanwezigheid van de filmmakers en jongerenjury. 

Flora

door Mischa Dols

Adam en zijn vier collega’s stikken in hun pods op de planeet Venus. Nu belangrijke missies gefaald zijn en de middelen op beginnen te raken, vinden ze alleen nog troost in virtual-reality simulaties. Gevangen tussen het virtuele en het fysieke, richt Adam zijn lustige blik op het mysterieuze Venus-bos. Het bos heeft Adam in haar greep. In het zweterige hoofdkwartier geplaatst op verschroeide aarde, blijft er niets anders over dan het absurde.

Mischa Dols (Amsterdam-Brussel 1996) is een jonge filmmaker momenteel experimenterend met een meer intermediale benadering van filmmaken.

Weight of Consciousness

door Alemşah FIRAT

Een handgeschilderde reis naar de baarmoeder van Moeder Aarde. De film verkent de geboorte van het bewustzijn doorheen mythische ruimtes.

Alemşah Firat geboren in Mersin, Turkije is een beeldend kunstenares die zich momenteel specialiseert in een olie-op-glas techniek waarmee ze films maakt die het collectieve bewustzijn en het archetype van de moeder onderzoeken. Dat doet ze onder andere in de masteropleiding Animatie van LUCA in Brussel.Onze Grond

door Loula Burnus

Een groep thuislozen beweegt zich door een grauw, bevreemdend landschap in de hoop ergens een thuis te vinden.

Loula Burnus (Brussel, 1998) is een beginnende Belgische cineaste wiens films de focus leggen op sociale thema’s en ecologie.

Perdidos en Heusden | Verdwaald in Heusden

door Ivanovich Paermentier

Broer en zus raken verdwaald in hun nieuwe buurt.

Ivanovich Paermentier (2006) is van Uruguayaanse afkomst en woont sinds twee jaar in België. Hij is altijd gepassioneerd geweest door het schrijven en duikt nu in de filmwereld. Perdidos en Heusden (Verdwaald in Heusden) is het eerste deel van een trilogie en wordt vervolgd door Perdidos en Gantes (Verdwaald in Gent).

En Ik Vergat 

door Koen Malliet

Een beklijvende animatiefilm waarbij je samen met het hoofdpersonage alsmaar meer verdwaalt in surreële gebeurtenissen en ruimtes, achtervolgd door het onbehagelijke gevoel iets belangrijks vergeten te zijn.

Koen Malliet (Vilvoorde) combineert zijn interesse voor sociale wetenschappen en het vertellen van verhalen doorheen tekenkunst en stop-motion, in het maken van animatiefilms.

Nieuwkomers

door Camille Ghekiere

Vier jonge nieuwe Gentenaren uit Colombia, Syrië, Dominicaans Republiek en Marokko proberen te integreren in België en vragen zich af hoe ze moeten omgaan met liefde, verleiding, relaties en vriendschap in dit grijze land.

Camille Ghekiere (1994) is een jonge documentairemaker die in 2021 haar bachelor behaalde aan het RITCS.

GENIUS LOCI

door Laura Zuallaert in opdracht van Larf!

Een legendarisch voetbalpleintje in Nieuw Gent dat een centrale rol heeft in het sociale leven van de bewoners wordt afgebroken en twee andere pleinen worden elders in de wijk opgebouwd. Gesprekken met de jonge en oudere generatie tonen de emotionele en sociale waarde van zo'n pleintje: het brengt mensen samen, geeft kansen, stimuleert openheid en ontmoeting.

Deze film werd niet geselecteerd door de jongerenjury maar door Laura Zuallaert in opdracht van Larf! gemaakt. 

Laura Zuallaert (1985) studeerde Fotografie aan het KASK in Gent en behaalde in 2011 haar masterdiploma. Tijdens haar studie stapte ze geleidelijk over van foto naar film. De focus van Laura’s werk ligt in de studie en zoektocht naar mogelijke oplossingen voor maatschappelijke en ecologische problemen. Haar benadering van het onderwerp is meestal observerend en ze filmt in een sobere en heldere stijl.Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief