Sluit Menu
Aankondigingen

Opening Rebel Garden

Briklyoung voor Rebel Garden van Musea Brugge

Op zaterdag 13 april is het eindelijk zo ver: de expo Rebel Garden van Musea Brugge opent voor het grote publiek. Het laatste half jaar werkten jongeren van Briklyoung met artistieke coaches van LARF! aan een opvallende installatie. Through the looking glass: In search of hope / nature / future is een daad van hoop, op zoek naar verborgen natuur in de stad of naar woorden die passen bij verzet.

In Rebel Garden nemen oude en actuele kunst de tumultueuze relatie tussen mens en natuur onder de loep en leggen de vinger op de pijnlijke wonde die klimaatcrisis heet. Het is de eerste keer dat Briklyoung, de artistieke jongerenwerking van Musea Brugge, een plek krijgt in de tentoonstelling naast de kunstenaars.

Samen met LARF! gingen veertien jonge makers in acht sessies op zoek naar verbinding. Waar breekt de mens in op natuur? Ze werkten rond audio- en videokunst, slam poetry en scenografie.

De verwevenheid van mens en natuur staat centraal in de installatie, die zich hoopvol toont over een hernieuwde appreciatie van de mens ten opzichte van zijn omgeving. In welke richting reflecteert de toekomst? En wie wijst ons de weg? Ontdek het vanaf 13 april in het Museum Sint-Janshospitaal in Brugge!

MEER INFODit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief