Sluit Menu
Aankondigingen

Reserveer nu voor Knal_Interval!

Op 26 oktober om 20u is het eindelijk weer zo ver. Na 209 dagen, 21 uur en 47 minuten wachten, staan er eindelijk weer jonge spelers en makers op het podium van Knal_Interval. Ontdek het programma en reserveer nu gratis je plekje in ons genereus publiek!

HIER GAAT HET HART

Foto publiek van Johannes De Bruycker (c).

PROGRAMMA

Ter info: de volgorde kan veranderen, dus kom om 20u voor alle toonmomenten.


Fons Van Gucht

TED-talk over nihilisme

“Wat je ook doet in de wereld, het heeft geen enkele betekenis.” 
Zo zou je het nihilisme van Nietzsche kunnen samenvatten. Maar dat is buiten Fons Van Gucht gerekend, die in een zeer persoonlijke TED-talk afrekent met deze pessimistische ondertoon en zijn liefde voor filosofie op het publiek loslaat.

Maker en speler Fons Van Gucht
Coaching Joachim Gys

Vind je prei aantrekkelijk?

Vind je prei aantrekkelijk?

Hoe maak je theater vreemd en ongewoon? Met deze vraag als leidraad experimenteerden de 16 à 17-jarigen van Jeugdatelier Krejo vorig seizoen met bestaande, bijna doordeweekse theaterteksten. Door de tekstfragmenten te combineren met absurde theatertechnieken krijgt het spel nieuwe betekenissen en onverwachte wendingen. Zo springen de jongeren in hun dialogen behendig van ladders naar parachutes naar prei.

Jeugdatelier Krejo brengt kinderen en jongeren op een speelse manier tot creatieve expressie in vijf muzische vormen: beweging, beeld, muziek, verbaal en drama. De oudste groep Tawajo koos zelf om het hele seizoen rond beweging en drama te werken. 

Spelers Tawajo van Jeugdatelier Krejo: Wolf, Mira, Remy, Annabel, Leena, Jonas, Marianne, Isaura, Lotte, Elisabeth, Robbe
Begeleiders Marte Van Poucke, Charlotte Borremans, Jolyn Anna & Jasper Van Waeyenberge
Fotograaf Elisa De Cock (c)

Ik, Dario

Ik, Dario

In deze monoloog brengt Dario zijn interpretatie van de worsteling met volwassen worden, in de hoop dat anderen zich daarin herkennen. Zo zoekt hij verbinding met jongeren om hen te tonen dat ze er niet alleen voor staan.

Dit project is zijn eindwerk van het vijfde en zesde middelbaar: hij onderzocht welk effect theater op mensen heeft en werkte als praktijkopdracht zelf een voorstelling uit. Na een moeilijke start bezocht hij de monoloog ‘vertedernader mij’ van Pascal Platel. Tijdens een nagesprek bood ze haar hulp aan en aanvaardde Dario die dankbaar. In de voorstelling geven muziek en dans de centrale tekst mee vorm.

“Ik ontspan en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Dit hebben wij nodig.”

Speler en maker Dario Antonio De Cono
Regie Pascale Platel
Affiche Emile DetaeyeDit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief