Sluit Menu
Aankondigingen

Roadtrip Cultuureducatie 2021

In een vrijplaats gaan jongeren verbindingen met elkaar aan en delen ze hun ideeën. Het is ook een plaats waar maatschappelijk engagement en culturele expressie hand in hand gaan.

Op 21 oktober bood Publiq samen met NTGent, Larf! en Dēmos een infosessie aan over hoe je zo'n vrijplaats kan organiseren en wat het voor jouw werking kan betekenen. Audrey Albert en Matt Fenton verbonden aan cultuurhuis Contact in Manchester kwamen op inspirerende wijze vertellen over hoe jongeren hun plek zelf besturen. Vervolgens gingen we met alle aanwezigen in kleine groepen brainstormen over de belangen en eigenschappen van een vrijplaats alsook de te overwinnen obstakels om zo’n omgeving te creëren. Zowel jongeren als organisatoren van vernieuwende jongerenwerkingen in Vlaanderen (Broei, Het Bos, O.666,...) kwamen aan het woord.

Hoe bied je als cultuurorganisatie aan jongeren een onderdak aan, waar naar hartenlust geëxperimenteerd kan worden? Hoe initieer je synergie en kruisbestuiving tussen de ideeën van de verschillende jongeren die er over de vloer komen? En hoe kan je die experimenteerruimte een plek geven binnen de contouren en doelstellingen van je eigen cultuurhuis? 

Tot slot werden essentiële gedachten en bevindingen over al deze vragen in groep getoetst en besproken. Hieronder vind je een fotoverslag van de namiddag.

foto's (c) Henry GhammacheDit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief