Sluit Menu
Aankondigingen

Straatart x Knal_Interval

Knal_Interval, ontwerp van Jan-Sebastiaan Degeyter (c)

Voor Knal_Interval op donderdag 25 januari om 20u werken we samen met Straatart, een project van Koos Fransen en Alice Martha, gesteund door AllesKan. Ze verzamelen verhalen van jongeren die samenhangen met een plek in Gent en engageren jonge kunstenaars om die verhalen te verbeelden op de locatie zelf. Deze avond kozen we voor Dampoort als plek, het jaarthema van onze wekelijkse theaterateliers.

Reserveer snel - en gratis! - je plekje en geniet mee van deze magische avond als genereus publiek. Hieronder ontdek je het volledige programma.

NU RESERVEREN

 

PROGRAMMA

Ter info: de volgorde kan veranderen, dus kom om 20u voor alle toonmomenten.

Ontwerp van Jan-Sebastiaan Degeyter (c)
Foto banner van Michiel Devijver (c)Tekening van Kayo Quintens (c)

Live illustraties

Doorheen de avond maakt illustratrice Kayo Quintens tekeningen, geïnspireerd door wat er zich op het podium afspeelt. Het proces volg je live mee vanuit het publiek. Kayo kijkt ernaar uit om rond de Dampoort te werken, want ze is hier zelf opgegroeid. In haar werk steekt ze haar liefde voor literatuur, ecologie en het moederschap. Ze brengt deze onderwerpen op een speelse en dromerige manier. Je herkent haar werk aan de zachte - meestal blauwe - potloodlijnen, waarbij ze de grens opzoekt tussen herkenbaarheid en tactiliteit.

maker Kayo Quintens


Foto van Michiel Devijver (c)

Verhalen rond de rotonde

Anna Navrátil is geboren en getogen in Gent. Haar ouders zijn vroeg gescheiden, verhuisd en nog eens verhuisd. Daardoor associeert ze haar jeugd met wel vier verschillende woningen, allemaal gelegen in de buurt van de Dampoort. Arriveren bij de chaotische rotonde voelt daarom nog altijd aan als thuiskomen - zelfs nu ze na haar studies aan de VUB is blijven plakken in Brussel.

maker Anna Navrátil


Lisa Koo Gautama

Bijzondere buren

Lisa Koo Gautama woonde een tijd lang - en met veel liefde - in het Groot Begijnhof dichtbij Dampoort. Deze Knal_Interval draagt ze gedichten voor gebaseerd op lieve buren, kleine ontmoetingen, wandelingen en andere indrukken. Daarnaast brengt ze ook verhalen van geankerde buurtbewoners uit Dampoort zelf. Het wordt een raamwerk van mensen met bijzondere bezigheden, geheime kunstenaars, eigenzinnige tuinvrouwen, mensen die vanachter hun gevel tegen de grijsheid protesteren en zelfs in de zomer kerstverlichting hangen, en de kleinste gebaren die zelfs de meest bezige buren doen thuiskomen bij elkaar.

In haar werk experimenteert Lisa met verschillende media en formaten - van theatervoorstellingen in de publieke ruimte tot gedichten - op zoek naar ruimte om kleine realiteiten uit te drukken. Met verbeeldingskracht, verwondering en speelsheid creëert ze steeds een poëtische, dromerige, maar toch rauwe microkosmos. Als kind van een gemigreerde familie met Indochinese roots, gaat zij in op de gevoelens die we in onze postkoloniale wereld kunnen tegenkomen: verdriet, gevoelloosheid, schaamte, ontkenning, woede, angst, schuld over ons gemeenschappelijke verleden en hoe daarmee om te gaan. Ze studeerde af aan KASK & Conservatorium Gent en is deel van collectief Roesoesoe.

maker Lisa Koo Gautama


Foto van Michiel Devijver (c).

Theateratelier 14 tot 16 jaar

De wekelijkse theaterateliers werken dit jaar rond het thema 'Dampoort'. En deze avond geeft het atelier voor 14- tot 16-jarigen van Annelies De Nil nu al een inkijk in hun artistieke onderzoek. Benieuwd wat dat geeft!

spelers Lara Callebert, Juliette Clement, Juliette D'Haene, Anthe De Schepper, Kaat De Waegemaeker, Mia Ruysschaert, Sofia Van Steen, Alice Vandekerckhove, Eleonore Vanheule, Louanne Verschooten, Marie Vervenne, Mona Willems, Wiebke Wohlmutter, Lilia Zemni
maker Annelies De NilDit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief