Sluit Menu
Projecten

ALL GREEKS FESTIVAL

ALL GREEKS FESTIVAL, ontwerp van Sarah Yu Zeebroek

Van 1 mei tot 23 juni toont het ALL GREEKS FESTIVAL van NTGent alle 32 overgebleven Griekse tragedies in tal van vormen. LARF! smijt zich op De Kinderen van Herakles van Euripides. Het wekelijks atelier voor 14 tot 18 van Silke Thorrez speelt hun voorstelling op Pinkstermaandag 20 mei om 11:00 aan het strand van het Houtdok. Komt dat zien!

Alle events vinden plaats in de publieke ruimte, in openlucht en vaak bij zonsopgang, precies zoals de oude Grieken het deden. Toeschouwers zijn vrij om te komen en gaan wanneer ze willen. Lentezon of wolkbreuk: wij zullen doorgaan, onder het Gentse motto nie neute, nie pleuje. Tickets reserveren is niet nodig, want ALL GREEKS is volledig gratis. Een cadeau van NTGent en zijn vele partners aan de stad, quoi.

ALL GREEKS FESTIVAL 

Al meer dan twee millennia geleden schreef Euripides over minderjarige vluchtelingen op zoek naar asiel en bescherming. Vandaag brandt de tekst pijnlijk actueel op onze netvliezen. Want hoe ga je om met kinderen op de vlucht die om veiligheid en bescherming smeken? Kinderen die niets te maken hebben met eeuwenoude conflicten, maar er wel middenin zitten? Het lot is wisselvallig, schrijft Euripides, je kan er niet aan ontkomen. Maar wat als net jij aan de verkeerde kant van het script staat?

De Kinderen van Herakles

(c) ontwerp ALL GREEKS FESTIVAL van Sarah Yu Zeebroek.


Op 3 februari kreeg je al een voorproefje op het huiskamerfestival Chambres d'O. 

Op Festival Breek-'n-Been werd hun tryout in de zaal op daverend applaus onthaald.

Ontdek hier de foto's van de voorstelling op ALL GREEKS FESTIVAL.

FESTIVAL BREEK-'N-BEEN | 1 MEI 2024

(c) Fotograaf Michiel Devijver.

Deze foto's zijn niet voor commercieel gebruik. Als je ze online wilt gebruiken omdat je er bijvoorbeeld zelf op staat, vermeld dan zeker dit: "Foto's van Michiel Devijver voor LARF!".


Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief