Sluit Menu
Projecten

BLENDER

BLENDER, originele foto van Michiel Devijver (c)

OPEN CALL voor BLENDER

Wij zoeken 5 jongeren tussen 16 en 19 jaar, met spelervaring en goesting om hun stem te laten horen, voor een uniek project in 2023/24!

BLENDER is een samenwerking tussen 5 theaterwerkplaatsen voor jongeren

  • De Figuranten, open theateratelier.
  • KAAIMAN, theater door én voor én met jongeren.
  • LARF!, artistiek huis voor kinderen en jongeren.
  • MOB, rebels kunstplatform voor jongeren en kunstenaars.
  • TINT, jong en nomadisch theatergezelschap.

Nieuwsgierig? Alle informatie vind je op deze pagina. Overtuigd? Schrijf je in vóór zondag 15 oktober 2023. We laten je zo snel mogelijk weten of je erbij bent.

INSCHRIJVEN

Foto's van Michiel Devijver (c), ontwerp campagnebeeld van BLENDER (c).

Wat is BLENDER eigenlijk?

BLENDER is een onderzoeksproces van 5 jonge makers, die met elkaar én met 25 jongeren in dialoog gaan. 5 theaterwerkplaatsen voor jongeren organiseren en ondersteunen het proces. Het project loopt van november 2023 tot juli 2024.

Met BLENDER willen we 

  • jongeren een platform bieden
  • ontmoeting en uitwisseling bevorderen
  • jonge makers ontwikkelingsruimte en zuurstof geven
  • elkaar als theaterwerkplaatsen inspireren
  • jongerentheater in Vlaanderen een breder draagvlak geven

De 5 theaterwerkplaatsen voor jongeren organiseren elk één BLENDER-weekend doorheen het schooljaar, waarop alle jongeren en makers samen rond één thema werken en artistieke ideeën uitwisselen met elkaar.

In juli werken we vier dagen lang naar een presentatiemoment toe met het artistiek onderzoek van het hele jaar als voedingsbodem. Het resultaat is onvoorspelbaar, want iedereen bepaalt mee het organische groeiproces. Elk weekend werk, eet, speel en slaap je samen met de hele groep.

De jonge theatermakers zijn: Ferre Vuye, Bas Van Hoeck, Kato Cornil, Arthur Decock en Stefan Gota.

Hoe ziet zo’n BLENDER-weekend eruit?

Elk weekend zorgt een andere theaterwerkplaats voor een werk-, eet- en slaapplek voor alle jongeren, makers en begeleiders. Bovendien deelt de theaterwerkplaats hun DNA op een originele manier met de gasten. We beleven het hele weekend intens samen en overnachten daarom ook ter plaatse. 

Het artistieke proces omvat 4 fases:

1. Voeding

De jonge maker van het huis presenteert een eigen artistiek idee of een stuk uit eigen onderzoek als inspiratie voor de hele groep.

2. Werk

De andere vier makers sturen elk een groep jongeren aan om deze inspiratie verder te onderzoeken. Elk weekend halen we de groepen door de blender, zodat je altijd met nieuwe mensen samenwerkt. De maker van het huis komt bij elke groep langs en mengt zich in het proces.

3. Reflectie

Daarna gaan alle groepen in gesprek met elkaar. We delen het ontwikkelde materiaal en reageren op elkaars werk. De maker van het huis modereert deze uitwisseling.

4. Presentatie

Ten slotte presenteren we het artistiek materiaal in een klein toonmoment aan elkaar en andere geïnteresseerden. 

Wanneer zit BLENDER waar?

Zet deze data in je agenda. Het is belangrijk dat je aan alle weekends deelneemt, zodat we dit volledige onderzoeks- en maakproces als één groep beleven.

Hoeveel kost het?

150 euro* voor het totale traject. Dat is inclusief verblijf, eten, drinken en begeleiding.

*Iedereen krijgt de kans om deel te nemen. Is dit bedrag te hoog voor jou? Dan zoeken we samen een oplossing. We accepteren de UiTPAS met kansentarief.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief