Sluit Menu
Projecten

De Plantrekkerij

De Plantrekkerij [2019 - 2022] is voor en van ondernemende jongeren die in Nieuw Gent die het voortouw willen nemen voor hun generatiegenoten. Er zijn gebalde kunstateliers, kansen voor jonge ondernemers en er is een constante aandacht voor de sociale noden van de wijk. 

SISTERHOOD

Sinds juni 2021 bouwt LARF! aan een safe space voor meisjes en vrouwen uit Nieuw Gent: Sisterhood. Het is een culturele plek in een leegstaande winkel aan de Zwijnaardsesteenweg waar vrouwen gelijkgestemden ontmoeten. We creëeren kansen om samen te ondernemen, halen kracht en inspiratie uit rolmodellen en duiken in artistiek werk om te inspireren.

De Plantrekkerij Ateliers

Vanaf september 2021 kan je in gebalde trajecten in Nieuw Gent kennismaken met verschillende kunstvormen. Een atelier loopt 6 weken en dompelt je kort en krachtig onder in een nieuwe wereld. Laat je inspireren en ontdek de magie van film, de kunst van het knutselen of de geheimen van een rap hit. Alle ateliers werken ronde "de perfecte stad".

KLEURRIJK KUNSTENFESTIVAL

Tijdens de zomer vind je in Nieuw Gent een week vol circus, theater en muziek die uitmondt in het Kleurrijk Kunstenfestival. Deze festivalweek is een samenwerking tussen LARF! en Mais Quelle Chanson, Bloemenstad, Campus Atelier en Circusplaneet. In 2020 was er later op de festivaldag ook een samenwerking met Film Fest Gent via een openluchtvertoning van Patser, ingeleid door Adil El Arbi himself.

Contact: joachim@larf.be

Documentaire over voetbalpleinTJE

Een legendarische voetbalpleintje in Nieuw Gent wordt afgebroken en vervangen door een ander voetbalplein op een andere plek. Dat brengt wat commotie teweeg. Gesprekken met de jonge en oudere generatie tonen de emotionele en sociale waarde van zo'n pleintje: het brengt mensen samen, geeft kansen, stimuleert openheid en ontmoeting.

De documentaire geeft eigen kijk op de afbraak van het pleintje. Hiervoor werken we samen met documentairemaakster Laura Zuallaert.

Praktijkvoorbeeld bij Demos

De Plantrekkerij werd door Demos uitgelicht als praktijkvoorbeeld voor cultuurparticipatie

“Die focus op het artistieke is belangrijk voor LARF!. De jongeren leren om hun verhaal op een expressieve manier te vertellen en hier ook een publiek mee te bereiken. Het betekent ook dat ze soms uit hun comfortzone moeten komen. Ze leren de wereld open te benaderen, met aandacht voor verbeelding en creativiteit. ”

Lees het volledige artikel

EEN OPINIE MET WEERKLANK

"Docureeks Niveau 4 stigmatiseert en polariseert." Dat is de titel van een gastbijdrage van onze artistiek medewerker Klaas op de onafhankelijke nieuwssite Apache.

LEES DE OPINIE HIER

De Gentenaar en Het Laatste Nieuws pikten dit opiniestuk op. Op vrijdag 28 september werd Klaas samen met 10 jongeren en buurtbewoners uitgenodigd om met burgemeester Matthias De Clerq zelf in dialoog te treden. Nieuw Gent is een bijzondere plek, waar de Stad Gent enorm in investeert. Een programma als Niveau 4 maakt dan snel veel kapot, maar het begripvol en constructief gesprek was een stap in de juiste richting.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief