Sluit Menu
Projecten

Dit is geen appel bij Madeleine in Brugge

LARF! engageerde makers Ilke De Vries en Marieke De Maré om het videokunstwerk Dit is geen appel. voor het Reiefestival 2023 te maken. Nu is het videokunstwerk opnieuw te zien in Brugge - deze keer bij Madeleine in Brugge in de H. Magdalenakerk van zaterdag 13 april tot zondag 16 juni, elke dag tussen 15:00 en 17:00.

Voor deze installatie gingen videokunstenares Ilke De Vries en Brugs stadsschrijver en maker Marieke De Maré aan de slag met leerlingen van Hotel- en Toerismeschool Spermalie.

Vertrekkend vanuit de leefwereld van de jongeren namen ze het woord ‘geloof’ onder de loep, kleedden het aan en uit, en gingen op zoek naar wat geloof vandaag nog betekent. Samen kozen ze de appel als symbool van het geloof in de brede betekenis. Van vruchtbaarheid en eeuwige schoonheid, kennis en wijsheid, tot verleiding van het kwade en de zonde.

Het geheel is een bijzonder kunstwerk waarin openhartig ingezoomd wordt op de hoogtes en laagtes in het leven.

Dit is geen appel bij Madeleine in Brugge, foto van Michiel Devijver

DIT IS GEEN APPEL

speelt van zaterdag 13 april tot zondag 16 juni, tussen 15:00 en 17:00
taal Nederlands gesproken, Engels ondertiteld
locatie Madeleine in Brugge, H. Magdalenakerk
makers Ilke De Vries en Marieke De Maré
in samenwerking met Hotel- en Toerismeschool Spermalie
muziek Sidney Stoffels, Frederik Croene en Esther Venrooy
productie LARF!
co-productie Reiefestival

Marieke De Maré is stadsschrijver van Brugge. In haar werk zoekt ze naar het vermogen om schoonheid te voelen in onze meest kwetsbare momenten. Ze zoekt naar woorden met grote en kleine mensen, begeleidt korte of lange theatertrajecten, creëert podcasts en maakt audioverhalen. Aan de Kunstacademie van Torhout coacht ze creatieve schrijvers. In 2020 verscheen haar debuutroman BULT, die lovend werd onthaald. In februari 2024 bracht ze haar nieuwe roman IK GA NAAR DE SCHAPEN, uit. 
www.mariekedemare.be

Ilke De Vries is videokunstenares en is gefascineerd door wat mensen drijft in hun leven, een zoektocht gestuurd door eigen kwetsbaarheden en met onvergetelijke kantelmomenten. De resultaten van haar samenwerkingsprojecten zijn experimentele documentaires waarin persoonlijke gedachten, gedragingen en handelingen op een serene wijze in beeld worden gebracht. Haar videowerk was onder andere te zien in het Provinciehuis in Antwerpen, De Cinema, Kunstencentrum Nona, Gorcums Museum, M HKA, Hof Van Busleyden, Extra City en Museum Dr. Guislain.
www.ilkedevries.com

Bij Madeleine in Brugge is inspiratie een werkwoord. Er is tijd en ruimte voor speelse en verrassende prikkels, voor verstilling en vertraging, voor ontmoeting en verbinding
en voor maatschappelijk engagement. Ze bewegen zich vanuit het christelijke verhaal en openen zich voor een nieuwe beleving. Daarmee wagen ze zich aan de toekomst.
www.yot.be

(c) foto's Reiefestival van Cato Crevits voor Brugge Plus

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief