Sluit Menu
Projecten

Rebel Garden

Briklyoung voor Rebel Garden van Musea Brugge

Van 13 april tot 1 september 2024 presenteert Musea Brugge de meest urgente kunsttentoonstelling van het moment: Rebel Garden. Wat is de impact van de mens op de natuur, en wat zijn de gevolgen hiervan op onze omgeving?

De ambitieuze expo breekt uit de traditionele museummuren en palmt maar liefst drie museumlocaties in. Oude en actuele kunst nemen de tumultueuze relatie tussen mens en natuur onder de loep en leggen de vinger op de pijnlijke wonde die klimaatcrisis heet. Briklyoung - de jongerenwerking van Musea Brugge - en LARF! zetten een traject op waarin jongeren bouwen aan een machtige installatie die deel wordt van de tentoonstelling.

Hoe beïnvloedt onze omgang met de natuur onze leefwereld? En kan activisme perspectief bieden?

Meer info

Briklyoung voor Rebel Garden van Musea Brugge

Through the looking glass: In search of hope / nature / future

In welke richting reflecteert de toekomst? En wie wijst ons de weg? De installatie Through the looking glass: In search of hope / nature / future is een daad van hoop, op zoek naar verborgen natuur in de stad of naar woorden die passen bij verzet. Waar breekt de mens in op natuur? Door aandacht te vestigen op deze voortdurend verweven verhouding toont de installatie zich hoopvol over een hernieuwde appreciatie van de mens ten opzichte van zijn omgeving.

locatie Museum Sint-Janshospitaal
open van dinsdag tot zondag tussen 9:30 en 17:00
expo Rebel Garden van 13 april tot 1 september

Credits

briklyoungers Erinn De Cloedt, Thomas De Neef, Leander De Rycke, Regina Mikheli, Caitlin Struyve, Isaak Roeland, Ziebe Van Mulders, Mattis Bailliu, Ani Koleva, Judith Roels, Liselore Bulcke, Sara Elefante en Emma Vandeghinste
begeleiders Joachim Gys (LARF!), Marie Vandeghinste (Musea Brugge), Hannah Bailliu (videokunst), Lindah Leah Nyirenda (spoken word), Sam Declercq (scenografie) en Climate Conscious.
samenwerking LARF! en Briklyoung

(c) foto's van Briklyoung voor Rebel Garden van Musea Brugge

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief