Sluit Menu
Aankondigingen

Alles open en bloot

In het voorjaar van 2022 trokken we naar de bibliotheek van Wetteren voor Book Burning, een intens theatertraject rond censuur. De leerlingen humane wetenschappen uit het vijfde jaar van het Sint-Gertrudiscollege ontdekten de geschiedenis van boekverbranding en het effect op de maatschappij dankzij lezingen en onderzoekswerk.

In kleinere groepjes kozen ze een eigen thema om op een creatieve manier te verwerken. Zo maakte een groepje een podcast over censuur in comedy: onderwerpen varieerden van de geschiedenis rond beladen woorden tot het televisieprogramma Taboe. Een ander groepje nam video-interviews af over het tonen en verbergen van naaktheid, met aandacht voor verschillen in het afbeelden van mannelijk versus vrouwelijk naakt. Een derde groepje schreef een dagboek vanuit het standpunt van een - verzonnen - joodse jongen tijdens de holocaust. De vierde groep werkte een podcastaflevering uit rond censuur in sport. Ze interviewden een sportjournalist en een atleet over doping, machtsverhoudingen en zwijgcultuur.

Maar wees gerust: er is nog materiaal genoeg voor jouw leerlingen om te onderzoeken. Wil je Book Burning in jouw klas? Klik op de knop voor meer info!

ALLES OVER BOOK BURNING

Foto aankondiging van Tom De Witte (c).Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief