Sluit Menu
Aankondigingen

Book Burning en censuur

De leerlingen uit de richting 6 wetenschappen-wiskunde van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg verdiepten zich dankzij het dynamoPROJECT Book Burning in de wereld van de censuur. Ze kozen zelf een onderwerp binnen dat brede thema en bedachten er een artistiek project rond.

Book Burning is één van de workshops die we aanbieden in secundaire scholen met een focus op kritisch denken, expressie, historisch inzicht en tekstverwerking. Het is samenwerking met een bibliotheek, een dramaturg en een theatermaker en gaat in essentie over censuur en hoe daar mee om te gaan. Het is een onderwerp waar je veel kanten mee op kan, zet aan tot nadenken, onderzoeken en ja, zelfs tot creëren. Cultuurkuur kwam langs bij Book Burning in Sint-Amandsberg en schreef er een verslag over, lees het via de link hieronder.

Lees het artikel

Heb je interessen om Book Burning te boeken op jouw school? Hier vind je meer info.

‘Het project is anders dan anders. We zijn het gewend les te krijgen, te studeren en te reproduceren. Hier kregen we meer keuzevrijheid en een zeldzame kans om onze creativiteit de vrije loop te laten’ Anouk, Guus en Senne – studenten 6WW



Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief