Sluit Menu
Scholenwerking

Secundair

Larf! biedt jouw school een theatertraject op maat. In overleg kiezen we een thema waarrond we het traject vormgeven. 

Voor eerste en tweede graad werken we vanuit expressie rond thema's als migratie, diversiteit of fake news. Heb je zelf een geschikt onderwerp? Laat het ons weten! We bespreken vooraf doelstellingen en laten de jongeren vanuit spelplezier kennismaken met de inhoud. Soms past het om dieper op tekst en theater in te gaan.

Krijg subsidie via een dynamotraject. Wij kunnen je helpen met de aanvraag!

Contact/boekingen

tom@larf.be / +32 (0) 9 365 09 43

BOEK EEN TRAJECT OP MAAT

Prijzen en Praktische info

AANBOD SECUNDAIR 2022/23

BREAKING NEWS

Derde graad - focus op beeld- en tekstanalyse, spreekvaardigheid, spelplezier

Breaking News is een theatertraject waarbij je de klas ombouwt tot tijdelijke nieuwsredactie, met aandacht voor actualiteit en satire. Onder vakkundige begeleiding worden de jongeren bewust gemaakt van de valkuilen van fake news, maar worden ze eveneens uitgedaagd om creatief uit de hoek te komen en vanuit feiten nieuws te maken. Dit traject neemt een volledige dag in beslag. Larf! voorziet een green key en camera en brengt zo een stukje van De ideale wereld naar je klas. De sessie sluit af met een zelfgemaakt journaal, inclusief originele verslagen, bloopers en interviews. 

Breaking News was in 2021 laureaat van Rode Neuzen. 

BOEK BREAKING NEWS  INFO/EINDTERMEN

Book Burning

Derde graad - focus op kritisch denken, expressie, historisch inzicht en tekstverwerking

Wil je een diepgaander en ambitieuzer parcours afleggen met je klas, dan is Book Burning een goede keuze. Dit traject is een samenwerking met een bibliotheek, een dramaturg en een theatermaker. Krijg subsidie via een dynamoproject.

Twitter censureert Trump, Rusland gebruikt False Flag operaties, China bant Facebook... Hoe ga je als individu, maatschappij of regering om met meningen die je liever niet wil horen? Kan je radicale meningen verbieden? Larf! werkt samen met je school en bibliotheek rond boekverbranding. Het wordt niet louter een historische studie, maar een oefening in empathie en verdraagzaamheid terwijl buiten het politieke klimaat alsmaar meer polariseert.

De leerlingen gaan op zoek naar een prikkelende en actuele onderzoeksvraag en gebruiken de bibliotheek als uitvalsbasis. Ze leren dat de bib meer is dan een opslagplaats voor boeken, maar een bruisend kenniscentrum. 

Boek BOOK BURNing

Het canonkanon

Derde graad - focus op tekstanalyse, spel, inlevingsvermogen 

Een toneelstuk lezen lijkt eenvoudig, maar het is een bijzondere vaardigheid om dode letters tot leven te wekken. Hoe sterk de toneelteksten van de oude Grieken, Shakespeare of Tsjechov ook zijn, appreciatie of begrip staat of valt met hoe ver de lezer bereid is emotioneel en intellectueel te investeren in de tekst. Larf! laat de leerlingen kennis maken met [het oeuvre van] een toneelauteur, een historisch tijdperk en het vakjargon uit het theater. In plaats van louter fragmenten te lezen of een registratie van een stuk te bekijken, graven we in de tekst en doen we samen op een empathische manier aan tekstanalyse. Geleidelijk aan bouwen we een spelinsteek op en zoeken de leerlingen naar hun eigen stem in de woorden van een personage. 

BOEK Canonkanon INFO/EINDTERMEN

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze voorstellingen en ateliers.

Aanmelden nieuwsbrief