Sluit Menu
Scholenwerking

Secundair Onderwijs

Met theatertrajecten van LARF! kan je verder gaan dan in een gewone les. Zo pak je moeilijke thema’s op een originele manier aan of haal je onderliggende betekenissen in oude teksten naar boven. Door het samenwerken en -spelen ontdek je bovendien nieuwe talenten in je klas en versterk je het groepsgevoel.

BOEK TRAJECT OP MAAT

Samen met jou kiest een van onze professionele theatermakers het onderwerp voor jouw theatertraject. We vertrekken binnen het traject steeds vanuit de input van de leerlingen zelf. Ze denken kritisch na en gaan intensief met het onderwerp aan de slag: zo ontdekken ze hoe ze hun kijk op de maatschappij omzetten in een creatief product. 

In de eerste en tweede graad vertrekken we vanuit zelfexpressie om rond thema's zoals bijvoorbeeld fake news, migratie en censuur te werken. Heb je zelf een idee? Laat het ons weten en we brengen het samen tot leven. We bespreken vooraf doelstellingen en diepen vanuit spelplezier de inhoud verder uit. Zo sluiten onze theatertrajecten perfect aan bij sleutelcompetenties als burgerschap, sociaal-relationele competenties en zelfbewustzijn.

In de derde graad gaan we dieper in op maatschappelijke onderwerpen, tekst en theater: ideaal voor de lessen Cultuurwetenschappen, PAV, Nederlands, Latijn en Grieks bijvoorbeeld. Zo onderzoeken we verschillende standpunten om maatschappelijke kwesties te bekijken, op basis van wat de leerlingen zelf aanreiken. We hebben ook enkele succesformules met elk hun eigen focus: Breaking News, CanonKanon en Book Burning. Deze bereiken elk een eigen set eindtermen met je klas.

Praktische info

LOF VOOR LARF!

'De leerlingen exploreerden zowel hun intellectuele als poëtische talenten en individuele en sociale vaardigheden. Het samenwerken en deelnemen aan dit project vergrootte de samenhorigheid en wederzijdse waardering, omdat ze allemaal een schakel waren binnen een groter geheel en moesten werken volgens een strikt tijdschema.'
- leerkracht Roos Van Baelen van het Busleyden Atheneum in Mechelen

Lees het hele verslag van Cultuurkuur.

Onze succesformules voor de derde graad

Tom de Bleye & Bert Dobbelaere

BOEK TRAJECT OP MAAT

Mail scholen@larf.be of bel 09 365 09 43. Tom en Bert helpen je graag verder.

PRAKTISCH

WAT?

Een of meerdere theatersessies op maat van elk minstens 2 uur.

VOOR WIE?

Een of meerdere groepen van elk maximum 25 leerlingen. Hoe kleiner hoe beter.

WAAR?

In een geschikte ruimte voor theater: een ruim lokaal zonder inkijk waar we ongestoord kunnen werken, ook met muziek. Dat kan op je school, of in De Kazematten, vlakbij station Gent-Dampoort. Hier hebben we goed uitgeruste repetitieruimtes en een professionele theaterzaal, waar we optimaal kunnen werken.

PRIJS?

Standaardprijzen

  • € 160 voor 2 uur
  • € 240 voor 3 uur
  • € 320 voor 4 uur

We berekenen in overleg met je school de precieze prijs voor je theatertraject op maat. Alle prijzen zijn incl. BTW, excl. verplaatsingskosten. 

TIP. Via een dynamoPROJECT krijg je tot € 2000 subsidie om een kunstenaar naar je klas te halen. Zo’n project aanvragen is eenvoudig en we helpen je graag bij het proces. Er zijn jaarlijks twee deadlines om deze projectaanvragen in te dienen: 15 november en 15 mei.

KOM GRATIS MET DE BUS!

Kom gratis naar De Kazematten met de bussen van de Lijn. Klik hier voor meer info en reservatie.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief