Sluit Menu
Scholen

Secundair Onderwijs

Met theatertrajecten van LARF! kan je verder gaan dan in een gewone les. Zo pak je moeilijke thema’s op een originele manier aan of haal je onderliggende betekenissen in oude teksten naar boven. Door het samenwerken en -spelen ontdek je bovendien nieuwe talenten in je klas en versterk je het groepsgevoel.

Samen met jou kiest een van onze professionele theatermakers het onderwerp voor jouw theatertraject. We vertrekken binnen het traject steeds vanuit de input van de leerlingen zelf. Ze denken kritisch na en gaan intensief met het onderwerp aan de slag: zo ontdekken ze hoe ze hun kijk op de maatschappij omzetten in een creatief product. 

Praktische info

Trajecten op maat

In de eerste en tweede graad vertrekken we vanuit zelfexpressie om rond thema's zoals bijvoorbeeld fake news, migratie en censuur te werken. Heb je zelf een idee? Laat het ons weten en we brengen het samen tot leven. We bespreken vooraf doelstellingen en diepen vanuit spelplezier de inhoud verder uit. Zo sluiten onze theatertrajecten perfect aan bij sleutelcompetenties als burgerschap, sociaal-relationele competenties en zelfbewustzijn.

Laat je inspireren: Alice in Wonderland op de planken

In de derde graad gaan we dieper in op maatschappelijke onderwerpen, tekst en theater: ideaal voor de lessen Cultuurwetenschappen, PAV, Nederlands, Latijn en Grieks bijvoorbeeld. Zo onderzoeken we verschillende standpunten om maatschappelijke kwesties te bekijken, op basis van wat de leerlingen zelf aanreiken. Daarnaast hebben we ook enkele succesformules: Breaking News, CanonKanon en Book Burning. Deze bereiken elk een eigen set eindtermen met je klas.

Laat je inspireren: Verkiezingsthema's creatief verwerken

BOEK TRAJECT OP MAAT

LOF VOOR LARF!

'De leerlingen exploreerden zowel hun intellectuele als poëtische talenten en individuele en sociale vaardigheden. Het samenwerken en deelnemen aan dit project vergrootte de samenhorigheid en wederzijdse waardering, omdat ze allemaal een schakel waren binnen een groter geheel en moesten werken volgens een strikt tijdschema.'
- leerkracht Roos Van Baelen van het Busleyden Atheneum in Mechelen

Lees het hele verslag van Cultuurkuur.


Abonneer je op onze nieuwsbrief voor leerkrachten en ontvang 4 keer per jaar inspiratie en updates in je mailbox.

Onze succesformules voor de derde graad


Tom de Bleye, foto's van Michiel Devijver

VRAGEN?

Mail scholen@larf.be of bel 09 365 09 43. Tom helpt je graag verder.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief