Sluit Menu
Aankondigingen

Migratie op school

Atelier van Anemone Valcke, foto van Michiel Devijver (c)

Waarom migreren mensen? Het Atheneum Wispelberg nodigt LARF! al enkele jaren op rij uit om hun eerste graad secundair onder te dompelen in een theatersessie rond migratie. Dit jaar onderzoeken 7 klassen wat hen identificeert, waar ze weg van kunnen gaan en welke gevolgen dat zou hebben.

Elke klas krijgt één sessie van 2,5 uur met een professioneel theatermaker om hun eigen gevoelens rond ergens vertrekken en thuis komen uit te pluizen. De leerkrachten werken in de weken vooraf al met hun leerlingen rond migratie, vertrekkend vanuit boeken of films bijvoorbeeld. Dit theatertraject op maat sluit daar perfect op aan en versterkt de leerinhouden uit de lessen.

De theatersessie start met een open groepsgesprek: wat kan migratie betekenen, heeft er iemand toevallig zelf ervaring mee? Zo ontdekken ze samen verschillende aspecten aan je thuis achterlaten, een nieuwe thuis zoeken en je ergens wel of niet thuis voelen. Daarna onderzoeken ze die elementen in hun spel: hoe klinkt een taal die je niet begrijpt? Wat kan je zien in de blik van mensen op straat? Welke verhalen zitten er in voorbijgangers vervat? Zo verwerken ze het materiaal op een nieuwe manier die hen verder aan het denken zet.

Als leerkracht zelf zin gekregen in een theatertraject op maat? Mail naar scholen@larf.be of bel 09 365 09 43 en dan maken we er samen werk van!

MEER voor secundair onderwijs

Foto's van Michiel Devijver (c).Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief