Sluit Menu
Aankondigingen

Niveau 4 onder vuur

FOTO © Stad Gent - Rudy Vande Voorde

"Docureeks Niveau 4 stigmatiseert en polariseert." Dat is de titel van een gastbijdrage van onze artistiek medewerker Klaas op Apache.

Lees de opinie hier

Achtergrond

Klaas werkt voor Larf!, samen met Sofiane, aan ons wijkproject De Plantrekkerij, een initiatief waarbij jongeren uit Nieuw Gent worden aangespoord om een mini-onderneming op te zetten. We zijn steeds aandachtig voor een artistiek luik aan dit ondernemerschap. Deze zomer hadden we samenwerkingen met het Kleurrijk Kunstenfestival en Film Fest Gent, en haalden zelfs Adil El Arbi tot in de buurt. Niveau 4, en hoe de jongeren van Nieuw Gent daar in beeld worden gebracht, maakt veel los in de wijk, en niet altijd in de positieve zin. Het is niet de politie die met de opinie geviseerd wordt, maar de eenzijdige en polariserende blik van de makers van de reeks. We vragen ons ook af waarom Stad Gent dit toelaat en onder welke voorwaarden. 

Ondertussen pikten verschillende andere media dit opiniestuk op. Vrijdag 28 september werd Klaas samen met 10 jongeren en buurtbewoners uitgenodigd om met burgemeester Matthias De Clerq zelf in dialoog te treden. Nieuw Gent is een bijzondere plek, waar de Stad Gent enorm in investeert. Een programma als Niveau 4 maakt dan heel veel kapot. Andere artikels die verschenen als reactie op het opiniestuk vind je hieronder.

Een artikel in het Nieuwsblad

Een artikel op HLN

 Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief