Sluit Menu
Aankondigingen

Theater in de BLENDER

Foto van Michiel Devijver (c)

In 2023 beleefde BLENDER al twee magische weekends vol inspiratie en experiment. Hartelijk dank aan alle deelnemers en makers om zich zo intens te geven aan elkaar! Zo ontstaat er een warme, veilige context om samen te creĆ«ren met ruimte voor elke stem.

Het eerste weekend bij LARF! in De Kazematten stond maker Ferre Vuye centraal: hij deelde zijn onderzoek naar afscheid nemen van wat er nu nog is, maar wat binnenkort verdwijnt. De andere vier theatermakers gingen elk met een groepje jongeren in gesprek en probeerden, experimenteerden en improviseerden erop los. Ferre liet zich inspireren door de veelheid aan processen en perspectieven. Op zondag gaven ze elkaar een inkijk in hun werk en blikten ze moe maar tevreden terug op een geslaagde start.

Tijdens het tweede weekend bij MOB in Stormkop nam maker Kato Cornil de touwtjes in handen. Zij is gefascineerd door de manier waarop vrouwen zich transformeren om aan een schoonheidsideaal te voldoen. In groepjes onderzochten de makers en jongeren wat transformatie voor hen betekent. En dat op een fascinerende locatie: dwalend door Stormkop ontdekten de spelers steeds nieuwe ruimtes en objecten om hun onderzoek vorm te geven. Op zondag gingen ook de verantwoordelijken van de vijf theaterwerkplaatsen in de blender. Ze deelden hun uitdagingen en dromen met elkaar om wederzijds steun en inspiratie te bieden. Kortom: opnieuw een vruchtbaar en boeiend weekend!

In de volgende weekends geeft telkens een andere maker de maat aan: Bas Van Hoeck, Arthur Decock en Stefan Gota staan alvast te springen.

Met steun van de Vlaamse overheid.


Foto van Michiel Devijver (c)

BLENDER is een bovenlokale samenwerking tussen 5 theaterwerkplaatsen voor jongerenLARF!TINT, KAAIMAN, MOB en De Figuranten. Vijf jonge theatermakers krijgen in vijf weekends de kans om hun artistiek onderzoek en hun artistieke methode te delen met elkaar en met 23 jonge spelers. In kleine groepen graven ze dieper en zoeken ze hun eigen perspectief op het aangeboden thema. Zo voeden alle deelnemers hun eigen artistieke ontwikkeling.

Meer over BLENDER

BLENDER 18 en 19 NOVEMBER 2023

Dit weekend ging door bij MOB in Stormkop.

Foto's van Michiel Devijver (c).

Deze foto's zijn niet voor commercieel gebruik. Als je ze online wilt gebruiken omdat je er bijvoorbeeld zelf op staat, vermeld dan zeker dit: "Foto's van Michiel Devijver voor BLENDER".Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief