Sluit Menu
Projecten

Nieuw Raar Europa

Onder de titel Nieuw Raar Europa maken jongeren van LARF! de komende twee jaar vier podcastafleveringen over thema's die hen na aan het hart liggen. Binnen dit project komen jongeren bij elkaar om van gedachten te wisselen, gevoelige thema's bespreekbaar te maken en hun ideeën verder uit te diepen in interviews, rap of slam poetry.

Vier jongeren zijn elk verantwoordelijk voor een aflevering: zij kiezen het thema en onderzoeken het. Ze betrekken ook andere jongeren om te interviewen. Bovendien werken de jongeren van de muziekstudio en de slam poetry trajecten ook rond het gekozen thema: welke gevoelens komen er bij hen los rond het onderwerp en hoe uiten ze dat? Op Knal_Interval geven we een kijkje in de afleveringen.

We maken over twee jaar vier podcastafleveringen, lanceren die op Knal_interval en brengen die uit op SpotifyApple Podcast en Soundcloud.

Marieke Schraepen, foto van Michiel Devijver (c)

Eerste aflevering: Rouw

Marieke verloor 5 jaar geleden haar mama, met wie ze een erg sterke band had. Ze wil hierover spreken, maar dat is niet altijd makkelijk. Door in dialoog te gaan met met jongeren wil ze blikken openen. Verdriet is vaak moeilijk te plaatsen voor je omgeving terwijl zo’n rouwperiode je wereld fundamenteel verandert. Hoe ga je als jongere om met een plots en groot verdriet? Hoe maak je ruimte voor pijn zonder er met een boog rond te lopen? Dit is het begin van een diepgaand gesprek dat verder gaat dan een persoonlijk trauma en actuele vragen rond mentaal welzijn en culturele verschillen op scherp zet.

Marieke Schraepen (zij/haar, 28 jaar) is theatermaker en actrice. Ze behaalde een master filosofie aan De KULeuven. Daarna studeerde Marieke in 2022 af aan KASK drama met de voorstelling Guilty of Love, die ze samen met maakte met Sophia Bauer. Ze was al betrokken bij voorstellingen van Werktoneel, Compagnie Cecilia en KOPERGIETERY. In haar werk is Marieke gefascineerd door het - vrouwelijke - lichaam en het complexe netwerk aan verbeelding en betekenis dat erop is ingeschreven.

Aankondigingen over dit project

14 augustus 2023: voorstelling Nieuw Raar Europa

 

Titel 'Nieuw Raar Europa' naar gelijknamige song van De Duiven (c).
Foto's van Michiel Devijver (c).

Medegefinancierd door de Europese Unie

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief