Sluit Menu
Aankondigingen

Nieuw Raar Europa

Nieuw Raar Europa is een nieuw raar project van LARF!: de komende twee jaar maken we podcasts met jongeren, om hun stem te laten horen over thema's die hen na aan het hart liggen. Binnen dit project komen jongeren bij elkaar om van gedachten te wisselen, gevoelige thema's bespreekbaar te maken en hun ideeën verder uit te diepen in interviews, rap of slam poetryMarieke Schraepen, fotograaf Michiel Devijver (c)

In het najaar van 2023 nemen we een eerste podcastaflevering op en brengen deze uit op Spotify, Apple Podcast en SoundcloudMarieke Schraepen trekt deze eerste podcastaflevering en stelt die volledig in het teken van rouw. De Krook lanceert de eerste podcast mee en dankzij hen komt er een officiële première in het najaar. Hierover later meer.

Marieke verloor 5 jaar geleden haar mama, met wie ze een erg sterke band had. Ze wil hierover spreken, maar dat is niet altijd makkelijk. Door in dialoog te gaan met met jongeren wil ze blikken openen. Verdriet is vaak moeilijk te plaatsen voor je omgeving terwijl zo’n rouwperiode je wereld fundamenteel verandert. Hoe ga je als jongere om met een plots en groot verdriet? Hoe maak je ruimte voor pijn zonder er met een boog rond te lopen? Dit is het begin van een diepgaand gesprek dat verder gaat dan een persoonlijk trauma en actuele vragen rond mentaal welzijn en culturele verschillen op scherp zet.

Marieke Schraepen (zij/haar, 28 jaar) is theatermaker en actrice. Ze behaalde een master filosofie aan De KULeuven. Daarna studeerde Marieke in 2022 af aan KASK drama met de voorstelling Guilty of Love, die ze samen met maakte met Sophia Bauer. Ze was al betrokken bij voorstellingen van Werktoneel, Compagnie Cecilia en KOPERGIETERY. In haar werk is Marieke gefascineerd door het - vrouwelijke - lichaam en het complexe netwerk aan verbeelding en betekenis dat erop is ingeschreven. 

Foto's van Michiel Devijver (c). Titel 'Nieuw Raar Europa' naar gelijknamige song van De Duiven (c).Dit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief