Sluit Menu

De Kazematten

Info & partners

Kazemattenstraat 17, 9000 Gent, vlakbij Gent Dampoort.

Op de oudste plek van Gent, waar de stad is ontstaan, is een splinternieuw jeugdtheater verrezen: de Kazematten. Van hieruit werkt Larf!. Het is een ontmoetingsplaats waar kinderen en jongeren in alle openheid en creativiteit kunnen kennismaken met theater. De Kazematten beschikt over een theaterzaal en verschillende ruimtes om ateliers te laten doorgaan, ook scholen kunnen hier terecht. Het is ook de uitvalsbasis van 4Hoog, een productiehuis dat zich richt op kleuters.

De Kazematten is echter meer dan een cultuurhuis, want voor de kinderen en jongeren wordt dit een ontmoetingsplek waar ze niet alleen welkom zijn om theater te zien of te maken, maar ook om gewoon te ‘zijn’, om huiswerk te maken, kunst te creëren, theatertherapie te volgen, gelijkgezinden te vinden, te experimenteren, vragen te stellen, te ontspannen, artiesten en kunstenaars te ontmoeten, om vrienden te maken,...

De Kazematten beoogt een cross-sectorale werking tussen cultuur, jeugd en welzijn. Door de jarenlange samenwerking met jongeren in theaterateliers, kwamen vaak de sociale context en specifieke behoeftes naar boven. Door een aantal organisaties te betrekken die met kinderen en jongeren werken vanuit een compleet andere invalshoek, namelijk welzijn, ontstaat een uniek project met een heel nieuwe dynamiek, waar kinderen buiten de muren van therapie, psychiatrie of jeugdzorg cultuur beleven.

www.dekazematten.be

 

Zaalverhuur

De Kazematten is te huur voor allerlei gelegenheden, zowel privé als openbaar.

Contact: zaalverhuur@dekazematten.be

Steun het project

Naast de subsidies hebben we nog heel wat bijkomende financiering nodig. Wie op de hoogte wil blijven van de acties die we hiervoor ondernemen of gewoon geïnteresseerd is in het verloop van ons project, kan zich inschrijven voor onze nieuwsbrief!
Een gift is fiscaal aftrekbaar.

Stort een gift.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze voorstellingen en ateliers.

Aanmelden nieuwsbrief