Sluit Menu
Scholen

Lager onderwijs

Bij theatertrajecten van LARF! staan spelplezier en zelfexpressie centraal. Door het samenwerken en -spelen ontdek je nieuwe talenten in je klas en versterk je het groepsgevoel. Kom met je leerlingen naar een echte theaterzaal en laat hun verbeelding de vrije loop.

In overleg met je school creëert een van onze professionele theatermakers een sessie op maat van jouw klas. We werkten bijvoorbeeld al rond mentale weerbaarheid, groepsdruk of taalontwikkeling. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich goed voelt in de groep en op hun manier aan bod komt. Een toonmoment kan, maar is zeker geen doel op zich. 

We maken de theatertrajecten zo laagdrempelig mogelijk en stimuleren vooral de verbeelding en creativiteit van je leerlingen. Zo sluiten ze perfect aan bij de leerplannen rond het domein drama bij muzische vorming.

Praktische info

Inspiratie

Abonneer je op onze nieuwsbrief voor leerkrachten en ontvang 4 keer per jaar inspiratie en updates in je mailbox.

Basisschool Dokata boekte twee theatertrajecten op maat voor twee leerlingengroepen met uiteenlopende noden en vragen.

Geluk als jaarthema

Methodeschool De Buurt maakte met hun leerlingen een wetenschapsopera en boekte een theatermaker om de leerlingen te coachen.

Wetenschapsopera over veganistische kaas

VBS Sint-Paulus dook in de geschiedenis en boekte een traject op maat met muziek, dans en theater om een toonmoment te maken.

De schilderijen van de gebroeders Van Eyck

LOF VOOR LARF!

‘Ik zie kinderen meedenken met een scène, probleemoplossend werken, hun grenzen stretchen, zich ingraven in een inhoud. Ik zie hoe sommigen voor het eerst uit de schaduw durven te treden. Ze staan er, niet alleen als individu, maar ook als groep. Daarom moet je dit dus doen.’
- zorgleerkracht Lieve De Bosschere van VBS Sint-Paulus

Lees hier het hele verslag van Cultuurkuur.

 

BOEK TRAJECT OP MAAT

Tom de Bleye, foto's van Michiel Devijver

Vragen?

Mail scholen@larf.be of bel 09 365 09 43. Tom helpt je graag verder.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief