Sluit Menu
Aankondigingen

Eerste keer stemmen? Wij helpen!

Dit schooljaar organiseren we in Gent het Groot Debat 2024. Met dit project maken we jongeren in 23 middelbare scholen bewust van de kracht van hun stem. Hoe dat eruit ziet? Ontdek het in de video!

In deze video zie je jongeren tussen 16 en 19 uit de voortrajecten op school. Zij vertellen hoe ze het traject beleven en hoe zij naar de verkiezingen en onze democratie kijken.

Met deze voortrajecten op school tonen we de leerlingen dat hun stem belangrijk is en dat we hun bezorgdheden serieus nemen. De jongeren krijgen het lef om hun mening te vormen én naar buiten te brengen. 

Dat is essentieel om de jongeren voor te bereiden op de slotdag op donderdag 25 april 2024. Dan brengen we alle 700 jongeren samen om met elkaar én met beleidsmakers in debat te gaan. Idealiter eindigt deze slotdag met een duurzame engagementsverklaring, ondertekend door jongeren én politici.

Groot Debat 2024 is een project van LARF!, Jeugddienst van Stad Gent, Kunstencentrum VIERNULVIER, Jeugdraad Gent en KOPERGIETERY binnen Ghent European Youth Capital.

meer infoDit vind je vast ook interessant!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief