Sluit Menu
Evenementen

De kinderen van Herakles

In het voorjaar van 2024 organiseert NTGent het ALL GREEKS FESTIVAL, waarin ze alle 32 overgebleven Griekse tragedies opvoeren. Alle tragedies zijn gastproducties van NTGent. En daarvan maakt LARF! er één: 'De kinderen van Herakles'.

"Overal waar we kwamen, jaagde je ons weg.
Overal waar we smeekten, ontnam je ons asiel. 
Waar ze wilden helpen, sneed jij de toegang af. 
En waar ze ons wilden horen, ontnam jij alle hoop."

Al meer dan twee millennia geleden schreef Euripides over minderjarige vluchtelingen op zoek naar asiel en bescherming. Vandaag brandt de tekst pijnlijk actueel op onze netvliezen. Want hoe ga je om met kinderen op de vlucht die om veiligheid en bescherming smeken? Kinderen die niets te maken hebben met eeuwenoude conflicten, maar er wel middenin zitten? Het lot is wisselvallig, schrijft Euripides, maar wat als net jouw wieg zomaar in het verkeerde nest staat?

Bij LARF! bestuderen theatermaker Silke Thorrez en slam poet Lindah Leah Nyirenda samen met 13 jongeren tussen 14 en 18 jaar wat de klassieke Griekse tragedie ‘De Kinderen van Herakles’ van Euripides vandaag betekent. Ontdek hier dit wekelijkse theateratelier.

Samen creëren ze een voorstelling voor het theaterfestival ALL GREEKS. Zoals alle opvoeringen speelt ook dit stuk in openlucht, ergens tussen dageraad en brunchtijd. Meer precieze info volgt. Hier vind je alvast de 10 axioma's van 'ALL GREEKS'.

NTGENT: ALL GREEKS

Ontwerp van Paulien Verheyen voor NTGent (c).

 

Data

20 mei 2024

05.48u - 11.00u

Houtdok
- 9000 Gent

Alt photo Alt photo Alt photo Alt photo

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze werking.

Aanmelden nieuwsbrief